Incheierea unei afaceri imobiliare

Ce este aceasta misterioasa incheiere pe care o tot auzi mereu printre agentii imobiliari referindu-se la faptul ca sunteti pe drumul de a cumpara o casa? Practic, care orice afacere, o tranzactie imobiliara este incheiata atunci cand semnezi actele prin care devii proprietarul unei case. Dar, inainte de a ajunge ca prin magie la aceasta zi, pentru multi stresanta, o lista lunga de lucruri trebuie sa se intample. La ce te poti astepta in timpul procesului de incheiere, din momentul in care oferta este acceptata la momentul in care obtii cheile de la noua casa?

Giving away the keys

Deschiderea unui cont custode

Custodia este un cont detinut de o terta parte in numele a doua persoane aflate in timpul unei tranzactii. Deoarece exista atat de multe lucruri care trebuie sa se intample pentru a finaliza o vanzare, cel mai bun mod de a preveni neplacerile cauzate fie de vanzator fie de cumparator, este de a avea o terta parte neutra care sa tina toti banii si documentele referitoare la tranzactie pana cand totul a fost stabilit.

Fa un titlu de proprietate si obtine asigurarea acestuia

Obtinerea unui titlu de proprietate si asigurarea acestuia iti asigura in acelasi timp pacea interioara si o garantie juridica, astfel incat atunci cand va cumparati o proprietate, nimeni altcineva nu poate incerca sa pretinda ca e a lor, fie o ruda dezmostenita sau vreun vames care nu mai stie daca a fost sau nu platit. Un ofiter de la primarie va efectua o cautare pentru a va asigura ca nu exista parti intunecate sau ascunse ale titlului de proprietate, creante catre terte parti care ar putea pune sub semnul intrebarii sau invalida dreptul la proprietatea respectiva. Daca exista, aceste probleme vor trebui sa fie rezolvate inainte ca proprietatea sa devina a ta.

Gasirea unui avocat

Acesta este un pas optional, daca doriti sa obtineti un aviz profesional pe documentele de incheiere. Chiar si cei mai bine educati oameni se intampla sa nu poata intelege complet documentele. Astfel ca, un avocat imobiliar cu experienta nu numai ca ti le va explica, dar, de asemenea, va sti unde sa caute potentialele probleme la actele tale.

Negocierea costurilor de incheiere

Compania custode, care poate fi un notar, nu-ti va furniza serviciile gratuit, desigur, insa multe companii din aceasta industrie profita de ignoranta consumatorilor si stimuleaza profitul prin perceperea de taxe nedorite: administrative, de revizuire a cererilor, de evaluare, taxe auxiliare, comisioane si taxe de procesare si taxe de decontare. Asa ca fiti dispusi spre negociere.