Alegerea unui microscop de laborator

Desi  pe piata au aparut din ce in ce mai multe modele de microscoape de laborator, alegerea unei astfel de tehnologii  este foarte greu de realizat.  Insa, nu trebuie sa privim acest lucru ca pe ceva rau, dimpotriva, existand diversitate putem ajunge la unul dinte cele mai bune microscoape de laborator.

Pentru a putea face alegerea cea mai buna trebuie sa fii foarte atent la detalii. Bineinteles ca trebuie sa aiba un aspect placut si sa infrumuseteze zona de lucru, dar nu trebuie ca acest aspect sa fie pe primul plan. In primul rand trebuie verificata calitatea microscopului de laborator, astfel incat fiecare test sau proiect sa fie unul reusit.

O data verificata calitatea acestuia nu trebuie sa uitam de garantie. Ce garantie are aparatul? Pot spune ca garantia este “mana in mana” cu calitatea. Aceasta iti este oferita in functie de calitatea microscopului respectiv.

Un microscop de calitate trebuie sa ofere o rezolutie dar si un contrast foarte bun,  atingand perfectiunea.

Materialul din care este creat microscopul se recomanda a fi din metal pentru a oferi stabilitate dar si durabilitate. Pentru a fi cu totul perfect este bine ca sticla optica sa fie de cea mai buna calitate, cel mai sigur mod de a se realiza aceasta componenta, calitatea, este  ca slefuirea sa fie facuta manual.

Obiectivul microscopului de laborator trebuie sa ofere o vizualizare perfecta pana la cele mai mici detalii pentru a usura activitatea, aparatul trebuie sa fie stabil si usor de manevrat.

Cel mai indicat ar fi ca in momentul in care decizi sa achizitionezi un microscop sa te gandesti pentru ce anume il vrei pentru ca acestea au diferite caracteristici si pot fi alese in functie de marime, stabilitate, accesibilitate (desi nu ar trebui, pretul este si el unul dintre factorii decisivi), daca vrei sa fie monoocular sau biocular.

Este bine fie sas luati in calcul acesti factori pentru a nu avea surprize nu tocmai placute. Cum ar fi sa iti iei cel mai bun microscop monoocular iar pentru actvitatea pe care o desfasori sa fie potrivit cel biocular sau poate cel trinocular?

Desi, deseori suntem tentati sa intrebam apropiatii nostri in alegerea  diferitelor lucruri, in cazul microscoapelor de laborator este bine sa alegem ce ni se potriveste cel mai bine, putem asculta opiniile lor dar nu trebuie ca aceste opinii sa ne influenteze alegerea, deoarece in timp ce unii prefera microscoapele inteligente, microscoape cu camera digitala ce pot fi conectate la alte dispozitive, altii prefera microscoapele clasice motivele fiind diverse.

In cazul in care la un studiu paricipa mai multi observatori, pentru a putea prinde fiecare dintre acestia momentele importante dar totodata pentru a putea fi dezbatute impreuna anumite teme poate fi ales un micoscop cu mai multe capuri optice.

Leave a Reply