Cum sa alegeti jocurile, in functie de varsta copilului? 

Alegerea jocurilor pentru copii reprezintă o adevărată provocare pentru părinți, dat fiind varietatea acestora de pe piață. Astfel, cei mici devin tot mai tentați de noile trenduri, iar cei mari, din ce în ce mai confuzi.

Însă, pentru a nu vă lăsa pradă tentațiilor, am pregătit câteva criterii de care ar fi bine să țineți cont atunci când urmează să cumpărați jucării. Haideți să le descoperim împreună!

Read More

De unde pot sa imi cumpar un hoverboard la pret avantajos

De cate ori nu ai fost pus in situatia de a nu sti ce cadou sa-i faci copilului tau? Are acasa de toate: bicicleta, trotineta, minge de baschet. Ce-ar fi insa ca anul acesta sa ii cumperi un hoverboard? Un hoverboard poate fi un cadou potrivit pentru oricine. Indiferent ca baiatul sau fetita dumneavoastra are 12 ani sau se pregateste sa faca majoratul, acest mijloc de locomotie poate fi folosit la orice varsta.

Astfel, el nu este destinat doar copiilor, ci si adultii il pot folosi cu placere, mai ales ca greutatea maxima admisa este de 120 de kg. Acest lucru nu trebuie sa constituie insa o regula, utilizatorii experimentati spunand ca, de fapt, cel mai bine ar fi sa il folosim atunci cand cantarim pana in 80 de kg. Aceasta din cauza faptului ca viteza de deplasare va fi mai mica, iar acumulatorii se vor consuma mai rapid.

Read More

Ce e bine de stiut atunci cand copilul dumneavoastra merge la gradinita

1. Daca micutul dumneavoastra are probleme cu alt copil din clasa, discutati acest lucru mai intai cu educatoarea sau cu directorul de gradinita, inainte de a va confrunta direct cu celalalt parinte. Educatoarea este cea care cunoaste foarte bine copiii, stie ce se intampla in timpul orelor petrecute la gradinita de catre cei doi copii si care este relatia dintre acestia. Educatoarea este cea care, cunoscand aceste lucruri, va poate oferi cele mai bune solutii pentru rezolvarea oricarui conflict mai mic sau mai mare.

gradi2. Daca la gradinita se organizeaza excursii si iesiri impreuna cu ceilalti colegi si chiar cu parintii, mergeti si dumneavoastra. Ideal ar fi sa faceti acest lucru cel putin o data pe an. Ideea este urmatoarea: daca va implicati in aceste activitati la gradinita, copilul va avea o incredere mai mare in ceea ce invata, se va simti mult mai confortabil si va fi mai bucuros. Sigur ca educatia copilului dumneavoastra este extrem de important, de aceea merita din plin sa-i acordati atentia si timpul necesar.

3. Invatati copilul sa fie responsabil si sa aiba grija de lucrurile sale personale la gradinita si ce trebuie sa luati de acasa. De exemplu, un copil responsabil mai marisor ar trebui sa stie sa-si pregateasca prosopelul si alte obiecte de care va avea nevoie la gradinita, sa le puna in rucsac.

4. Nu va agitati prea tare in ceea ce priveste calificativele obtinute de copil la gradinita. In cazul in care exista un sistem de recompense in clasa (de exemplu stelute) incercati sa nu va ingrijorati prea tare daca micutul dumneavoastra nu strange toate laudele. Trebuie sa-i acordati timp. Este inca o varsta frageda si chiar daca la gradinita invata foarte multe lucruri, el mai are inca timp de copilarit.

Cititi carti despre gradinita si despre temerile copilului sau emotiile copilului in legatura cu aceasta. Cateva detalii gasim pe site-ul gradinitei simsala din Bucuresti, o gradinita din sectorul 2 care aduce pentru micutul dumneavoastra un program foarte bun. Discutati cu el despre ceea ce face la gradinita, ascultati-l si incurajati-l sa va povesteasca. Daca se intampla sa vina acasa cu un proiect realizat de el (de exemplu o plansa) faceti-va timp si admirati-l impreuna, cereti-i detalii despre modul in care l-a realizat.

Gradinita este un loc minunat pentru copil dar nu ar trebui sa fie un loc izolat in care doar il lasati cateva ore ca sa puteti merge la serviciu si sa va rezolvati alte lucruri. Nu, acolo el va invata foarte multe lucruri, se va dezvolta pe toate planurile. Dar chiar si asa are nevoie de sustinerea dumneavoastra pentru ca, pana la urma procesul de educatie pentru el, ar trebui sa implice o colaborare intre gradinita si familie.

Ce mai vremuri !

Băi, voi mai ştiţi mă când jucam frunza de asfalt, sau împuşcatea cu ţevi cu cornete ? Mai ştiţi ce gust mişto avea guma Turbo sau Minti ? Vă mai aduceţi aminte ce mişto colecţionam surprize de la gume, sau cartonaşe cu Xena :)) ? Iar mai târziu când ne jucam pe Terminator cu dischete ? M-a apucat aşa nostalgia în dimineaţa asta, şi mă gândeam ce fain era… Pe atunci nu se ştia de Y!M, Facebook şi altele. Ce mişto era când ieşeam la joacă toţi rataţii din cartier şi făceam câte şi mai câte toată ziulica.

Uneori aş vrea să mai revină măcar o dată acele vremuri… Îmi plac şi astea, nu zic nu, că doar asta se cheamă evoluţie, dar parcă mi-ar mai plăcea măcar o dată să mai trăiesc vremurile de atunci. Îmi este puţin naşpa de puştii din ziua de azi, pentru că ei nu mai au cum să trăiască toate astea. Se nasc direct în faţa mess-ului, cu iPhone & shit.

Îmi aduc aminte ce bataie mi-am luat pentru cutia de gume cu Action Man pe care am cumpărato pe datorie (daţi-mi că plăteşte tata :)) ) de la magazinul din cartier. Deh, îmi mai trebuiau câteva abtibilduri şi completam albumul :)) .

Un alt joc legendar – Age of Empires 2

În afară de cunoscutul Heroes of Might and Magic 3, care după cum aţi aflat după blog de pe aici îl joc ca un maniac, m-am mai apucat de încă unul la fel de vechi şi la fel de mişto ca şi H3. L-am jucat mai demult ca un disperat, până au apărut altele mai mişto, dar e la fel de cunoscut şi foarte tare pentru o reţea cu prietenii:

 

Age of Empires 2 – Age of Conquerors

 

Super fiţă de joc, dacă ai câţiva tovarăşi să vă strângeţi la o reţea… Oarecum limitat la hărţi, dar având în vedere că eu sunt mai “old school” la mine merge perfect. Probabil într-o zi, calculatorul meu o să se răzbune pe mine şi o să îmi zică printr-un crash mare: “coaie, jucăm şi noi un joc în plm mai de după anii 1900, că mi s-a luat de epavele tale de jocuri” :)) . Şi asta pentru că acel Core2Duo nu cred că a mers la capacitatea lui maximă. având în vedere că eu mă joc numai jocuri din astea din anii 1900 toamna :)) .

Acum pe bune, e şmecher jocu’, dar să vă strângeţi mai mulţi aşa, şi pe o harta cu insule, continente (ca să vă omorâţi şi pe apă. cu bărci alea alea) merge ţais.
Recomand (*) !

Cineva doritor să desfete o cretină?

Cât de terminată din punct de vedere futologic să fii idioato ca să cauţi aşa ceva pe Google?

Mă întorc şi eu din concediu şi trebuie să găsesc astfel de vizitatori pe situl meu. Vor spune unii că o merit pentru că arunc în stânga şi în dreapta cu pule, futaie şi altele…dar totuşi. Daţi click pe poza de mai sus ca să vedeţi prostia în stare pură.

Voi vă daţi seama că nefututa care a tastat stringul respectiv în Google va fi o viitoare prietenă a cuiva sau mamă a vreunui plod peste câţiva ani? Refuz să cred că este deja.

Tricouri personalizate pentru evenimente

Societatea pune mare pret pe evenimentele mari, evenimentele care aduna multa lume. Este vorba aici despre piata de consum, deoarece la un festival sau un concurs mare, persoanele implicate vor cheltui mult. Ce nu face omul ca sa se distreze si sa se simta bine?

tricouri_personalizateIndiferent ca vorbim despre un festival mare de muzica, un tur de ciclism, un concurs olimpic de schi alpin sau un concurs de alergare, oamenii care vor veni, vor dori sa se distreze si sa se simta bine. Cum ii determini sa se simta bine? Ii indemni sa adere la un grup mai restrans. Cum se face selectia? E simplu. Pe baza de tricou personalizat.
Fiecare festival de muzica are un tricou pe care sponsorul principal isi pune logo-ul, alaturi de care troneaza numele festivalului si eventual data si locul unde s-a desfasurat acesta. Vei purta cu mandrie tricoul personalizat si pe la alte evenimente, iar lumea din jur te va intreba intrigata daca ai fost si la acel eveniment, intrebare la care tu vei raspunde pe deplin multumit ca da. Deci pana la urma tricourile oficiale personalizate de la festivalurile de muzica reprezinta un fel de istoric muzical al tau, pe langa faptul ca va dezvalui cate ceva din personalitatea ta, sugerand stilul de muzica pe care il asculti.

Sa luam de exemplu tricoul oficial de la un concurs olimpic. Pe acesta il vei purta cu mandrie, exprimandu-ti astfel placerea de a-ti urmari favoritii la probele din cadrul competitiei. Logo-ul, data, localitatea vor sta pe tricoul tau pregatite sa arate fapul ca ai fost martor poate la un record mondial in cadrul unei probe olimpice. O personalizare suprema a tricoului ar deveni daca dupa competitie obtii un autograf de la idolul tau, care probabil a si castigat concursul. In acest moment ai un tricou ca nimeni altul, si probabil nici nu il vei mai purta, il vei pune intr-o rama cu geam deaspura si il vei agata pe peretele unde tii cele mai de pret lucruri pe care le ai. Automat valoarea tricoului va creste peste ani, datorita semnaturii sportivului. Poti spune ca detii o adevarata comoara.

Un concurs de alergare montana, pe distanta foarte mare, necesita o pregatire asidua si de asemenea resurse fizice si psihice foarte bune. In momentul in care participi la un ultramaraton montan, il termini cu bine si te intorci printre ai tai amici, vei purta cu siguranta cu mandrie tricoul oficial, personalizat, al ultramaratonului la care ai participat.

Prietenii tai te vor privi ca pe un idol. Poate cine stie, vei ajunge sa dai tu autografe la un moment dat.
Asa ca indiferent de situatie, un tricou personalizat te ajuta sa iesi din anonimat, sa iti demonstrezi unicitatea si sa te simti bine.