Apartament in bloc nou sau vechi?

Atunci cand doresti sa investesti intr-un apartament esti pus in situatia de a alege din varietatea de oferte cu care te intampina piata. Una dintre intrebarile la care trebuie sa raspunzi este: sa aleg un apartament intr-un  bloc vechi sau un ansamblu rezidential recent construit? Provocator, nu e asa? Dar cum poti oare sa raspunzi cel mai bine unei astfel de provocari?

Atat o varianta, cat si cealalata iti ofera diverse avantaje. Tie iti revine datoria de a le cantari pentru a trage o concluzie cu privire la solutia cea mai potrivita pentru tine. Trebuie sa iei in vedere nevoile persoanele, dar si preferintele, tinand cont ca faci o investitie destul de consistenta.

Apartament nou sau vechi?

Apartamentul vechi

Ca sa afli raspunsul la aceasta intrebare, trebuie sa cantaresti optiunile pe care le ai, sa le compari si sa optezi pentru varianta ce va raspunde cel mai bine nevoilor tale.

Ce avantaje iti ofera un bloc vechi? In general, daca vrei sa te muti cat mai repede cu putinta, ai avantajul ca acesta va fi eliberat in cel mai scurt timp posibil. Desigur, asta nu inseamna ca situatia in cazul apartamentelor noi sta tocmai invers.

De obicei, cladirile vechi sunt preferate pentru ca au pozitionari avantajoase, marea majoritate a acestora fiind construite in locuri cu acces.

Cu toate acestea sunt si o serie de dezavantaje pe care le prezinta aceasta optiune, dezavantaje prea putin sau deloc agreabile. Multe din blocurile vechi sunt de suprafete reduse. Asta inseamna ca cei care vor sa aiba parte de spatiu nu vor fi multumiti de optiuni.

De asemenea, in cazul acestora, accentul nu este pus pe ambient, iar locurile de parcare sunt destul de problematice. Daca imobilul nu dispune de paza, situatia este deja problematica. Nu mai putem in calcul ca instalatiile sunt vechi si ridica intotdeauna tot felul de probleme si la fel se intampla si cu tevile de apa.

Trebuie sa iei in calcul si posibilitatea ca peste ani sa vrei sa vinzi, iar atunci acesta se va devaloriza cu mult mai mult decat te astepti. Deci un aspect pe luat in considerare este costul apartamentului dupa un anumit numar de ani.

Apartamentul nou

In primul rand, un bloc nou este mai spatios in general decat unul vechi. Cu putin efort cei interesati gasesc apartamente in blocuri noi Brasov sau orasul de provenienta, chiar spatioase, ideale pentru familiile cu multi membri.

Un atu destul de important pe care il prezinta apartamentul nou consta in finisaje. Sunt aspecte dupa care se uita cu precadere cei ce cauta un spatiu, dezvoltatorii si proprietarii vizand din start acest lucru. Astfel dotarea apartamentului cu faianta, gresie, parchet, termopane etc reprezinta un plus cand vine vorba de vanzarea unui imobil.

Spre deosebire de alternativa, apartamentul dintr-un bloc nou are facilitatile si utilitatile care fac diferenta cu adevarat. Locul de parcare, parcul amenajat din apropiere, spatiul  de joaca pentru copii,  terasele (in unele cazuri), izolarea eficienta (necesare pentru cheltuieli de intretinere mai scazute) sunt numai cateva dintre beneficii.

De obicei opteaza pentru varianta apartamentelor noi cei cei care au venituri peste medie sau familiile tinere. Este un mod de a alcatui comunitati noi, civilizate si agreabile. De altfel, este total justificabil, avand in vedere ca noile ansambluri rezidentiale tin cont de o multime de factori ce vizeaza siguranta locatarilor, dintre care rezistenta la seisme si incendii.

Iata asadar cativa dintre factorii ce diferentiaza alternativele de locuinte la ora actuala. Atat blocurile noi, cat si cele vechi vin cu o multime de avantaje, dar care dintre acestea reprezinta cu adevarat cea mai buna optiune pentru tine?

Leave a Reply