Avantajele incalzirii prin pardoseala

Alegerea sistemului de incalzire utilizat pentru locuinta proprie este importanta. Ea asigura o buna distribuire a caldurii in modul in care este dorita.

Cine doreste sa aiba incalzire cu panouri solare, prin pardoseala, clasica prin calorifere sau locala prin diverse tipuri de sisteme va face o alegere bazata pe timpul petrecut in casa respectiva, pe bugetul alocat, pe stilul de viata adoptat.

De aceea fiecare om are o lista de prioritati pe care le indeplineste. Daca alegerea facuta este aceea a incalzirii prin pardoseala, iata cateva dintre avantajele pe care urmeaza sa le aveti:

  1. Estetica locului este imbunatatita

Spatiul care ar fi fost alocat caloriferelor este acum liber si modalitatile de decorare a locuintei devin libere. In casele unde exista multe spatii vitrate, mai ales cele care sunt mari sau pe intreg peretele, avantajele sunt clare. Acolo vor exista posibilitati de lasare a spatiului gol pentru a permite luminii sa invadeze locuinta.

De asemenea nu se va tine cont deloc de calorifer pentru amenajarile ce includ piese de mobilier ce trebuie sa lipite de perete. Totul devine maleabil si inspiratia pentru decorarea spatiului poate sa prinda contur nestingherita.

  1. Confortul prezent si starea de bine

Intr-o casa unde exista incalzire prin pardoseala, exista si o stare de bine generala. Cine paseste intr-o camera in care podeaua este calda se simte protejat, rasfatat. De asemenea se stie ca o casa astfel incalzita da o stare de confort in timpul zilelor geroase, cand dorinta de a sta pe ceva cald, care sa indeparteze frigul, este mare.

  1. Montarea este usoara

Contrar ideii ca montarea necesita mult timp, ea este facila si imediata. Cu ajutorul unor persoane specializate poate sa fie facuta in scurt timp si cu usurinta, iar in cazul in care exista defectiuni se poate umbla la doar o parte din podea, fara a strica intreg decorul. Acest lucru insa se intampla rar, in situatii speciale si de aceea nu provoaca neplaceri.

  1. Incalzirea este rapida

Oricine vine infrigurat de afara isi doreste sa se incalzeasca repede. Acest sistem de incalzire prin pardoseala asigura rapiditatea incalzirii. In maxim 15 minute din momentul in care a fost pornit sistemul, zona dorita este calda si ofera confort persoanelor care locuiesc acolo.

  1. Mentinerea caldurii pentru mult timp

Din momentul in care a fost pornit sistemul de incalzire caldura radiaza la temperatura dorita de persoanele care o controleaza. Un termostat inteligent Salus poate ajuta mult modul in care se programeaza temperatura si modalitatea de modificare temporara a setarilor utilizate.

Din momentul in care a ajuns la temperatura dorita camera se mentine la acea temperatura mult mai mult timp decat in cazul altor sisteme traditionale.

Astfel ca un sistem de incalzire prin pardoseala ajuta in ceea ce priveste starea de bine pe care o da o podea incalzita pe care se paseste in timpul anotimpului rece. De asemenea in timp se poate economisi financiar pentru ca se mentine caldura pentru mai mult timp, nefiind necesara plusarea energiei electrice sau a agentului termic lichid.

Leave a Reply