Brandul unei centrale. De ce ar trebui sa tii cont de el

Exista o multime de criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o centrala termica. Trebuie sa stabilesti intai ce suprafata ai de incalzit, iar mai apoi sa cauti o centrala care sa poata face fata acestei necesitati. Apoi trebuie sa alegi tipul centralei, de la cele pe gaz la cele pe peleti, sa fii atent la dimensiunile sale, la garantie dar si la o multime de alte criterii.

Prea putini sunt atenti insa si la producatorul centralei termice, ceea ce este destul de gresit. Asa cum tinem sa alegem un telefon mobil de la o firma foarte populara, chiar din top, la fel ar trebui sa facem si in cazul unei centrale.

Iar asta pentru ca piata este destul de bogata si gasim o multime de centrale de la tot felul de producatori, mai mult sau mai putin cunoscuti. Astfel, putem face o alegere foarte inspirata de care sa ne bucuram ani intregi, ori putem esua alegand o centrala care mai apoi sa ne dezamageasca.

Brandul iti ofera garantia ca vei cumpara o centrala termica de calitate

In general alegem sa cumparam anumite produse de firma intocmai pentru ca stim ca nu ne vor dezamagi. Nu mereu design-ul ori alte caracteristici ne fac sa alegem acel produs, ci pur si simplu pentru ca este realizat de un producator popular si apreciat.

De exemplu ne putem uita la acele centrale termice Stropuva care sunt foarte apreciate de catre cei care le-au cumparat deja, iar ca drept dovada pe internet vom gasi o multime de review-uri si pareri pozitive. Exista si alte branduri populare care ne garanteaza ca alegem o centrala buna.

Totusi, oricat de atragatoare ar fi specificatiile tehnice ale unei centrale termice, nu trebuie sa ne lasam convinsi doar de ele, mai ales daca brandul este unul anonim si nu gasim prea multe pareri despre el pe internet. Mereu parerea celorlalti cumparatori va cantari mult in decizia achizitionarii oricarui produs.

In caz de defectiuni, dispui de o garantie oferita de brand?

In general o centrala termica nu se defecteaza prea des, mai ales daca este instalat corect si folosita corespunzator, insa mai sunt si cazuri in care mai apar defectiuni. Ei bine, atunci ar trebui sa ai la indemana o garantie astfel incat sa o trimiti la un service autorizat de producator, pentru a fi reparata fara ca tu sa suporti alte costuri in afara de cele pentru transport.

Un producator ok ar trebui sa ofere o garantie cat mai mare, iar de cele mai multe ori la brandurile apreciate pe aceasta piata am vazut ca ofera o garantie de 5 ani. 5 ani in care orice defectiune care apare va fi rezolvata fara probleme.

Mai scump, dar si mai sigur

In general produsele care apartin unor producatori foarte populari vor fi mai scumpe decat cele mai putin cunoscute. Poate ca in cazul unor lucruri mai putin scumpe poti risca fara sa ai o pierdere foarte mare, insa in cazul unei centrale nu poti face la fel.

In primul rand este o achizitie costisitoare de care te vei folosi foarte mult timp. Trebuie deci sa alegi o centrala termica de calitate, chiar daca este mai scumpa, pentru ca doresti cu siguranta sa te folosesti foarte mult timp de ea.

De asemenea, este vorba despre siguranta casei tale, asa ca nu te poti juca alegand orice model de centrala termica de pe piata, doar pentru ca este la un pret accesibil.

Asadar, atunci cand iti cumperi o centrala termica ar trebui sa oferi suficienta atentie si brandului de care apartine acel model.

Leave a Reply