Monetizarea blogului – păreri personale

Deşi nu sunt un mare expert în treaba asta, vă pot spune măcar părerea mea referitoare la unele metode de a face bani din blogul vostru, metode care le-am folosit personal. Nu luaţi articolul ăsta ca pe un “aşa trebuie” sau “aşa e bine“, ci doar ca pe un sfat, de la un tip care a folosit serviciile/metodele şi doar îşi dă cu părerea.

Pe de o parte sunt metodele clasice:

– vânzare de link pe blog – cam slăbuţ, dar încă mai merge, important este să ai un PR (page rank) cât mai mare, pentru că cel care cumpără linkul, în primul rând asta îl interesează şi apoi numărul de unici care îi ai.

– vânzare de banner pe blog – merge şi asta, tot cam slăbuţ, dar să ai un număr de vizitatori mai mare, pentru că prin schimb de banner, sau vânzare de banner se redirecţionează o parte din numărul de vizitatori ai blogului tău.

– anunţuri prin adsense – dacă nu ai măcar 5k unici/zi laso moartă, nu se merită… veniturile din adsense nu vor depăşi 20-30 euro, bani care oricum nu îi poţi scoate, pentru că dacă nu mă înşel, limita este undeva la 60 de euro sau 100 de dolari.

Iar pe de altă parte sunt metode mai neconvenţionale (dacă le pot spune aşa):

– articole sponsorizate – sunt la mare căutare (şi o metodă eficientă pentru cel care doreşte să îşi facă reclamă pe bloguri), depinde doar de ofertant, cât de serios este, de ce sumă dispune pentru review/articol.

– servicii de afiliere – sunt ok, atâta timp cât ai un trafic mai măricel, sau dacă e mic, măcar să fie fidel, pentru că ai nevoie de multe click-uri, sau vânzări, sau creări de conturi, etc. depinde de site.

– reţele de advertising – dacă ai răbdarea suficientă, nemaipunând la socoteală toate minusurile, şi dacă te mulţumeşti cu puţin (3-10 euro/articol) sunt ok, şi merg cu condiţia să ai campanii la care să poţi aplica.

Eu cam atâtea ştiu şi cam atâtea am folosit, dacă voi mai ştiţi şi alte metode şi sunteţi dispuşi să le împărtăşiţi şi cu ceilalţi nu ezitaţi să o faceţi într-un comentariu 🙂 .