Care sunt cele mai frumoase locuri din Havana?

Dupa o perioada in care ati muncit din greu, cu siguranta va ganditi la concediu, asa ca in cazul in care nu stiti ce destinatie sa alegeti, Travel Matters va recomanda sa va indreptati atentia spre capitala Cubei, Havana.

Old Havana

Old Havana este unul dintre cele mai importante si unul dintre cele mai interesante locuri pe care le puteti vedea in capitala Cubei.

Vechea Havana este un sit al patrimoniului mondial UNESCO, si va ofera posibilitatea de a descoperi strazi inguste si cladiri neoclasice si baroce elegante, precum Catedral de San Cristobal, care reprezinta stilul baroc cubanez; stout Castillo de la Real Fuerza, o fortareata militara impresionanta; si pietele publice populare ale Plaza Vieja si Plaza de Armas.

Plaza de Armas gazduieste splendida Palacio de los Capitanes, care gazduieste muzeul de la Ciudad (Muzeul orasului) si o curte incantatoare cu frunze.

Fortaleza de San Carlos de la Cabana

La aproximativ 15 minute de mers pe jos de la El Morro, in Parque Historico Militar, uriasul Fortaleza de San Carlos de la Cabana, denumit si Castillo de San Carlos de la Cabana, se afla la varful dealului La Cabana.

La constructia sa in anii 1770, a fost cel mai mare castel pe care spaniolii il construise vreodata, precum si cel mai costisitor. In urma ocupatiei britanice, spaniolii a stabilit construirea acestui fort impunator, care domina intrarea in Golful Havana.

La Cabana, asa cum se face referire in mod obisnuit, a fost folosit ca inchisoare militara in timpul regimului Batista si a devenit ulterior sediul lui Che Guevara in urma Revolutiei. Astazi, fortul gazduieste cateva muzee.

Cel mai impresionant este Museo de Comandancia del Che, cu biroul lui Che Guevara conservat asa cum a fost in timpul sau aici. Unele dintre elementele sale personale sunt, de asemenea, afisate. In timpul zilei, fortul ofera vederi splendide asupra orasului si a marii. Pe timp de noapte, turistii vin aici pentru Ceremonia del Cañonazo, cand actorii imbracati in costume din secolul al XIX-lea efectueaza o ceremonie de ardere a tunurilor la ora 21:00 in fiecare seara.

El Capitolio (cladirea Capitalei Nationale)

Calatorii aflati in Havana si care au vizitat Washington, DC. pot face o confuzie atunci cand vad frumosul El Capitolio, inaugurat in 1929. Ridicandu-se de la orizontul orasului, aceasta cladire mare aminteste de cladirea Capitolului American.

Structura prezinta un amestec de stiluri neoclasice si art nouveau si a fost sediul guvernului pana in 1959, dupa Revolutia Cubaneza. In prezent, acesta trece printr-o restaurare majora pentru a-l pregati ca pe noua locuinta a parlamentului comunist din Cuba.

Cu toate acestea, acesta ramane un reper izbitor pentru cei rataciti in jurul Havanei, in conditiile in care cupola sa imensa este vizibila de aproape oriunde in oras.

Museo Nacional de Bellas Artes

Raspandit in doua cladiri, Museo Nacional de Bellas Artes (Muzeul National de Arte Frumoase) din Havana este o necesitate pentru iubitorii de arta. Palacio del Centro Asturiano restaurat si care a fost proiectat in anii 1920 de catre Manuel Bustos, gazduieste Arta de la maestrii europeni si o colectie de peste 600 de lucrari de arta antica, de la epoca egipteana pana la cea romana.

Datand din 1959, cladirea Palacio de Bellas Artes in stil rationalist este dedicata artei cubaneze din secolul al XVII-lea pana in prezent. Aici puteti admira o colectie impresionanta de picturi, printuri si sculpturi. Unul dintre cele mai importante este sculptura unica de marmura “Forma, spatiu si lumina” la intrarea in muzeu.

Gran Teatro de La Habana

Cel mai probabil nu va puteti astepta sa gasiti una dintre cele mai mari case de opera din lume in mijlocul Caraibelor, dar magnificul Gran Teatro de La Habana se afla chiar aici. Pentru cei care au sansa de a participa la un spectacol aici este o experienta memorabila.

Conceput de arhitectul belgian, Paul Belau, teatrul se confrunta cu Parque Central si a fost construit ca parte a unui complex mai mare in 1915. Pasionatii de arta vor fi placuti surprinsi de frumoasa fatada baroca, care prezinta patru sculpturi uimitoare create de maestrul Giuseppe Moretti.

De-a lungul anilor, Gran Teatro de La Habana a gazduit o mare varietate de spectacole de catre unele dintre cele mai renumite celebritati din lume. Astazi, teatrul gazduieste Baletul National si Opera din Cuba.

Asadar, dupa cum se poate vedea, Havana este un oras capitala care are multe obiective turistice cu care va poate intampina atunci cand doriti o vacanta de vis.

Leave a Reply