Care sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos extra virgin?

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, si este obtinut din continutul nucilor de cocos, care au ajuns la maturitate. Puteti sa va indreptati atentia spre Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 200g/220ml NIAVIS care printre altele contine o serie de proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier), si care are un continut ridicat de grasimi saturate (acidul lauric).

Acest Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 200g/220ml NIAVIS are forma initiala solida, insa la temperatura camerei sau la temperaturi mai ridicate se lichefiaza.

Se poate folosi uleiul atat pentru gatit, dar si in scopuri cosmetice. In urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva dintre cele mai mari avantaje pe care vi le poate oferi Uleiul De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 200g/220ml de la NIAVIS.

Poate reduce grasimea burtii

Uleiul de nuca de cocos poate ajuta la reducerea grasimii abdomenului – cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala – care este legata de cresterea riscurilor pentru sanatate, cum ar fi bolile de inima si diabetul de tip 2. Intr-un studiu, barbatii obezi au pierdut 2,5 cm din greutatea taliei prin adaugarea a 2 linguri de ulei de nuca de cocos.

Un alt studiu a analizat femeile cu diete cu restrictii calorice. Cele care au luat 2 linguri de ulei de nuca de cocos pe zi au avut o diminuare a dimensiunilor taliei, in timp ce grupul care a consumat ulei de soia a observat o usoara crestere.

Protejeaza parul impotriva daunelor

Uleiul de cocos va poate ajuta sa va pastrati parul sanatos. Un studiu a comparat efectele uleiului de nuca de cocos, uleiului mineral si uleiului de floarea-soarelui asupra parului. Numai uleiul de nuca de cocos a redus semnificativ pierderea proteinei din par atunci cand a fost aplicat inainte sau dupa samponare. Acest rezultat a avut loc cu parul deteriorat, precum si cu parul sanatos.

Cercetatorii au concluzionat ca structura unica a acidului lauric, principalul acid gras din uleiul de nuca de cocos, poate patrunde in firul de par intr-un mod in care cele mai multe alte grasimi nu pot.

Reducerea nivelului de foame si alimente

Trigliceridele cu lant mediu (MCT) in ulei de nuca de cocos pot ajuta la reducerea foamei , ceea ce duce la o scadere spontana a consumului de calorii. Intr-un mic studiu, barbatii care au urmat o dieta bogata in MCT au luat mai putine calorii si au pierdut mai multa greutate decat barbatii care au consumat diete cu continut MCT scazut sau mediu.

Combate Candida

Candida albicans este ciuperca responsabila pentru infectiile cu drojdie, care apar frecvent in zone calde si umede ale corpului, cum ar fi gura sau vaginul. Studiile cu tuburi de testare sugereaza ca uleiul de cocos poate ajuta la combaterea infectiilor cu Candida. Cercetatorii au descoperit ca uleiul de cocos este la fel de eficace ca si fluconazolul, medicamentul antifungic prescris in mod obisnuit pentru infectiile cu candida.

Indepartati murdariile

Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit pentru a scapa de pete, inclusiv scurgeri pe covoare si mobilier. Combinati o parte ulei de nuca de cocos cu o singura bucata de bicarbonat de sodiu si amestecati intr-o pasta. Aplicati pe pata, asteptati cinci minute si stergeti.

Deodorant natural

In timp ce transpiratia in sine nu are miros, bacteriile care traiesc pe piele pot produce mirosuri nedorite. Uleiurile de cocos au proprietati antibacteriene puternice, facandu-l un deodorant natural care nu contine substante chimice. Puteti gasi multe retete usoare pentru deodorante facute cu ulei de nuca de cocos si alte ingrediente naturale online.

Leave a Reply