Ce este WordPress?

WordPress este o platforma puternica de publicare semantica si vine cu un set mare de caracteristici concepute pentru a face ca experienta dumneavoastra ca editor pe Internet sa fie cat mai simpla, mai placuta si mai atragatoare posibil.

Suntem mandri sa va oferim un sistem de gestionare a continutului, distribuit gratuit, compatibil cu standardele, rapid, usor si gratuit, cu setari implicite si caracteristici implicite, precum si un nucleu extrem de personalizabil. Pentru mai multe detalii vezi mai multe aici.

Urmatoarea este o lista a catorva dintre caracteristicile care vin standard cu WordPress, cu toate acestea exista literalmente zeci de mii de plugin-uri care extind ceea ce face WordPress, astfel incat functionalitatea reala este aproape nelimitata.

De asemenea, sunteti liber sa faceti orice doriti cu codul WordPress, sa il extindeti sau sa il modificati in orice mod sau sa il utilizati pentru proiecte comerciale fara taxe de licentiere. Aceasta este frumusetea software-ului liber, care inseamna ca nu doar pretul lipseste ci exista si libertatea de a avea control complet asupra acestuia.

Usor de folosit

In centrul WordPress este o interfata simpla similara cu software-ul de publicare desktop pe care il utilizati astazi. Cu nici o experienta de codificare sau cunostinte de specialitate necesare, curba de invatare este adesea cam la fel de scurta ca tastarea in URL-ul a site-ului  si conectarea. De fapt, majoritatea utilizatorilor pot sa ridice elementele de baza fara nici o instruire. Interfetele sunt clare si usor de utilizat si sunt rezultatul anilor de rafinament. Este puterea Microsoft Word cu intuitivitatea unui iPhone.

Construit pentru publicare

WordPress face schimb de continut si atragerea de cititori pe site foarte usor. Indiferent daca impingeti continutul in retelele sociale, asigurandu-va ca site-ul  este furnizat in format optim pentru a aparea in partea de sus a rezultatelor cautarii in momentul in care ati platit pentr publicitate sau puteti oferi vizitatorilor posibilitatea de a se abona la sub-feedurile de continut specifice in cititorul de feed-uri preferat sau chiar prin e-mail, WordPress nu este doar un site web, ci mai degraba o platforma de publicare de continut. Cu un singur click, aveti un megaphone puternic pentru a va transmite mesajul lumii.

Sustinut de  comunitate

WordPress este sustinut de o comunitate vibranta de utilizatori care au rezolvat deja multe dintre cele mai dificile provocari pentru schimbul de informatii de astazi. WordPress Versiunea 4.6 a fost descarcata de peste 20 de milioane de ori de cand a fost lansata cu cateva luni in urma. Cu o biblioteca cu mai mult de 50.000 de plugin-uri gratuite, open source si tematice care cresc in fiecare zi si sute de contribuitori de baza in fiecare ciclu de lansare, comunitatea WordPress este un ecosistem construit in jurul viabilitatii platformei si a succesului dovedit.

WordPress poate fi extins la functia MultiSite pe baza de cerere. Puteti dezvolta si mentine mai multe site-uri folosind o singura instalare WordPress. Multisite este o caracteristica a versiunilor WordPress 3.0 si a versiunilor ulterioare, care permite mai multor site-uri virtuale sa partajeze o singura instalare WordPress. Cand caracteristica multisite este activata, site-ul original WordPress poate fi convertit pentru a suporta o retea de site-uri.

Leave a Reply