Se stie ca in tarile dezvoltate, dar mai cu seama peste Ocean, aproape orice persoana stie sa citeasca niste indici bursieri si sa isi calculeze profitul sau, dimpotriva, scaderea actiunilor. Avem de-a face, astfel, cu o cultura a banilor si a tranzactiilor care este inca greu de egalat de catre publicul din Romania. De ceva vreme insa, romanii se pare ca au prins gustul tranzactiilor financiare, cata vreme acestea iti pot aduce un randament mai ridicat decat clasicele depozite la banci sau fonduri de investitii.
In acest trend s-ar putea inscrie si tranzactiile cu monede virtuale de tip BitWin, care in ultima perioada se poate spune ca au cunoscut o adevarat explozie. Acest lucru are la baza cresterea spectaculoasa inregistrata de asa-numitele cryptomonede de la sfarsitul anului trecut si pana acum, unele avand profituri de zeci sau chiar sute de ori mai mari in ultimul an, fata de perioada de referinta de anul trecut, spre exemplu.
Cel mai bun exemplu il reprezinta Bitcoin, prima moneda virtuala creata in spatiul internautic. Aceasta a aparut in urma cu mai bine de 9 ani, la dara crearii sale aceasta valorand nici mai mult, nici mai putin de 0.03 dolari americani. Iar daca astazi aceasta a ajuns sa fie tranzactionata cu peste 10 mii de dolari americani unitatea, va dati seama cam despre ce profituri vorbim.
Unde pot face tranzactii cu monede virtuale?
Pentru cei carora li sa deschis apetitul pentru tranzactiile cu monede virtuale avem o veste buna. In primul rand, oricine poate efectua astfel de operatiuni, cu singura conditie sa fie major. In rest, piata cryptomonedelor este una absolut libera, in are oricine poate face tranzactii. Diferenta fata de sistemul bancar clasic este insa una fundamentala.
In vreme ce aici secretul bancar este ascuns cu strasnicie, situatie in care doar proprietarul si banca stiu despre o anumita tranzactie, in sistemul de comercializare a monedelor virtuale nu se poate vorbi despre asa ceva. Dimpotriva, tranzactiile sunt atent verificate in retea, pana ce acestea sunt validate. Aceasta inseamna ca tranzactiile BitWin.ro in monede crypto sunt vazute de toti membrii retelei, astfel incat se va sti, cu aproximatie si cati bani sunt pe piata la un anumit moment.
Aceasta strategie, de la care porneste pana la urma intreaga filosofie a monedelor virtuale, ajuta la securizarea tranzactiilor, dar si a conturilor detinatorilor de cryptomonede. Conturi este oarecum impropriu spus, cata vreme monedele virtuale nu sunt vizibile intr-un cont anume si nici nu se pot tranzactiona in fizic. Ele sunt practic inexistente, singurele care raman fiind tranzactiile.
Nu trebuie sa fii insa un cunoscator desavarsit al finantelor pentru a efectua tranzactii cu monede virtuale. Pentru aceasta au fost create site-uri precum BitWin, care te ajuta sa vinzi si sa cumperi Bitwin, beneficiind pentru aceasta de cele mai bune servicii. Iar daca pentru tranzactiile tale se percepe si un comision, acesta este comparabil cu cel al oricaror operatori online de schimb valutar, de monezi crypto sau nu.