Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti vinzi iPhone-ul pe OLX

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi telefonul si nu stii ce sa faci cu cel vechi, o optiune o reprezinta postarea unui anunt de vanzare pe site-urile de profil, precum OLX. Inainte de a face acest lucru insa, este bine sa citesti sfaturile de mai jos:

Fii sincer in descrierea telefonului – orice eventuala denaturare a adevarului cu privire la starea telefonului, posibilele defecte pe care le are sau orice alt aspect cu privire la el ii va cauza neplaceri cumparatorului odata descoperita iar acesta va reveni la tine pentru a-ti cere socoteala.

De aceea este de preferat sa prezinti situatia produsului sincer, incluzand cat mai multe detalii (de unde a fost achizitionat, daca este blocat in retea, de cat timp a fost achizitionat, etc) eventual cerand un pret mai mic in cazul in care acesta prezinta defecte.

De exemplu daca vrei sa vinzi un iPhone 8 Plus dar acesta are display-ul spart, scade din pret contravaloarea operatiunii de inlocuire baterie iphone 6s astfel incat tranzactia sa fie rentabila si pentru cumparator. Fii sincer si in realizarea pozelor iPhone-ului si nu incerca sa folosesti poze cu alte telefoane sau din unghiuri ce ascund anumite defecte.

O descriere sincera va atrage cumparatori sinceri ce vor fi dispusi sa negocieze cu tine pentru ca tranzactia sa fie satisfacatoare pentru ambele parti implicate.

Fii pregatit sa fii contactat de tot felul de oameni – oricine doreste poate intra pe acest tip de site-uri si te poate contacta. Astfel ca e bine sa fii pregatit sa discuti cu diverse tipologii de oameni: mai politicosi, mai putin politicosi, mai mult sau mai putin la curent cu tehnologia, mai mult sau mai putin atenti la informatiile pe care le-ai scris deja in descriere, mai mult sau mai putin dispusi sa negocieze.

Nu uita ca este dreptul tau sa refuzi o eventuala intalnire in cazul in care persoana respectiva iti da motive sa te indoiesti de seriozitatea ei. In cazul in care ai un program incarcat si apelurile primite te pot deranja poti scrie in descriere intervalul orar in care poti fi contactat, insa este posibil ca unii dintre utilizatorii site-ului sa nu citeasca descrierea.

Poti de asemenea sa optezi pentru comunicarea exclusiva prin mesaje omitand numarul de telefon din anunt, evitand astfel neplacerea ca telefonul sa iti sune incontinuu.

Nu expedia produsul in avans – in cazul in care tu si cumparatorul va puteti intalni pentru predare personala acest lucru nu va reprezenta o problema, insa in cazul in care este din alta localitate si iti cere sa ii expediezi produsul, exista riscul ca acesta sa nu ridice coletul iar tu sa suporti costurile de transport si retur pentru propriul telefon.

Bineinteles, nu ii poti cere sa achite produsul in avans insa este absolut in regula sa il rogi sa achite contravaloarea transportului in avans prin transfer bancar, tu la randul tau trimitandu-i dovada expedierii produsului imediat ce coletul a fost ridicat de curier pentru a nu exista dubii cu privire la tranzactie.

In concluzie, odata inarmat cu rabdare si amabilitate dar si fermitate in caz de refuz iti poti vinde fara probleme fostul telefon pe OLX.

Leave a Reply