Cum corectezi un nas borcănat?

Despre persoanele cu nasul borcănat se spune că sunt empatice, că au o inimă mare, o gândire ageră și noroc la bani… Dar să fim serioși! Astfel de lucruri lasă rece pe oricine are nenorocul de a fi înzestrat de natură cu un astfel de nas!

Cine nu și-ar dori o față drăguță și bine proporționată? În cele din urmă, un nas borcănat este un nas scurt, mic și îndesat. Nu e chiar cel mai rău, există defecte ale nasului mult mai inestetice decât acesta, dar oricum, nici plăcut nu e!

Mai întâi, încercarea de a evita operația

La început, probabil ca fiecare femeie care este nemulțumită de felul în care arată nasul ei, începi și cauți trucuri și soluții prin care să eviți bisturiul. Și, evident, acestea constau în machiaj, pentru că altfel nu prea ai cum să maschezi un nas urât.

Conturarea perfectă a liniei nasului cu diferite nuanțe mai închise decât tenul, mai multă iluminare pentru centrul nasului, folosirea unui ruj mai puternic, care să atragă atenția – toate acestea sunt trucuri pe care orice femeie cu nasul borcănat le-a încercat pentru a-și masca defectul.

Ba mai mult, este foarte populară și înlocuirea ochelarilor cu lentilele de contact, pentru că ochelarii ar accentua prea tare piramida nazală.

Și chiar dacă toate încercările de mai sus au un oarecare efect, în cele din urmă, ajungi să nu mai fi mulțumită nici de acesta.

Iar asta pentru că e destul de dificil să depui eforturi atât de mari de fiecare dată când vrei să ieși din casă, este greu să înveți arta machiajului de parcă asta ți-ar fi meseria și este obositor, din punct de vedere psihic, să fii nemulțumită de imaginea ta în fiecare zi.

Operația de remodelare a nasului, cea mai bună soluție

Așadar, în cele din urmă, operația rămâne singura opțiune pe care știi că te poți baza cu adevărat!

Rinoplastia, pentru că așa se numește procedura chirurgicală prin care nasul poate fi corectat, a devenit tot mai populară și la noi. În afară de scopul ei estetic, rinoplastia poate avea și scop reconstructiv sau poate ajuta la rezolvarea unor probleme de respirație.

Câte tipuri de rinoplastie există?

Există 4 tipuri principale de rinoplastie: deschisă, închisă, cu deviație de sept (numită și rinoseptoplastie) și secundară (numită și rinocorecție).

Să le luăm pe rând, pe cele mai populare dintre ele:

  • Rinoplastia deschisă presupune o incizie făcută pe așa-numita punte, adică pe porțiunea de piele dintre nări;
  • Rinoplastia închisă presupune o incizie ascunsă, adică făcută în interiorul organului olfactiv;
  • Rinoseptoplastia presupune efectuare concomitentă de corectare a unei deviații de sept și de remodelare estetică a nasului.

În cât timp te poți bucura de efectele rinoplastiei?

Chiar dacă este o procedură destul de simplă, foarte multe persoane se tem de operația de rinoplastie, mai ales dacă este combinată cu cea pentru deviația de sept. De altfel, oamenilor le este frică de perioada de recuperare pe care o presupune o astfel de intervenție și mai ales de cum vor arăta până când adevăratele rezultate vor începe să apară.

Doctorii spun că recuperarea poate fi mai lungă sau mai scurtă, ori mai grea sau mai ușoară, în funcție de organismul fiecăruia. Uneori este nevoie ca ațele și meșele intranazale să fie păstrate timp de o săptămână, pentru a susține forma noului nas.

De altfel, retragerea edemului începe să aibă loc după 2-3 săptămâni de la efectuarea operației. Însă recuperarea totală este încheiată, cu adevărat, după aproximativ 3 luni, timp în care este recomandată evitarea lovirii sau a frecării nasului și a purtării de ochelari de soare sau de vedere.

Așadar, riscurile rinoplastiei constau, în general, în efectele obișnuite ale oricărei intervenții chirurgicale. Cel mai important este să fie respectate recomandările medicului pentru ca vindecarea să decurgă fără probleme. Altfel, pot apărea infecții sau cicatrici inestetice.

Și pentru că operația de corecție a nasului este tot mai populară și în România, există, în special în București, numeroase clinici și numeroși chirurgi esteticieni la care se poate apela pentru efectuarea unei rinoplastii, cel puțin comparativ cu anii trecuți. Prețul unei astfel de intervenții poate ajunge la 3.000 euro.

Leave a Reply