Cum functioneaza panourile solare termice?

Din ce in ce mai multi romani iau exemplul strainilor si isi indreapta atentia spre panourile solare termice, asa ca inainte de a accesa si dvs. www.panourisolare.com pentru a achizitiona panouri solare termice, este important sa aflati Cum functioneaza acestea.

Principiile fundamentale din spatele sistemelor solare moderne termice

Principiul de baza al incalzirii termice solare este de a folosi energia soarelui si de a o transforma in caldura care este apoi transferata in sistemul dumneavoastra de incalzire acasa sau sau la sediul dvs. de afaceri sub forma de apa calda si de incalzire a spatiului.

Sursa principala de producere a caldurii este prin panouri solare montate pe acoperis, care sunt utilizate impreuna cu un cazan, colector sau incalzitor de imersie. Colectorul solar foloseste razele solare pentru a incalzi un fluid de transfer care, de obicei, este un amestec de apa si glicol (antigel) care impiedica inghetarea apei.

Apa incalzita din colectoare este pompata intr-un schimbator de caldura care se afla in interiorul rezervorului de apa din casa dvs. Caldura din schimbator va incalzi apoi apa din rezervor.

Dupa ce lichidul isi elibereaza caldura, apa va curge inapoi la colectoare pentru reincalzire. Un controler se va asigura de faptul ca fluidul va circula la colector atunci cand exista suficienta caldura disponibila.

Sisteme solare termice

Colectorul este componenta principala a unui sistem solar si in majoritatea cazurilor ar fi instalat pe acoperisul proprietatii. Colectorul contine tevi din sticla armata special acoperita pentru a capta radiatiile emise de soare, care apoi pot fi transferate in caldura.

Tevile in sine vor fi incorporate intr-un recipient izolat pentru a preveni pierderea energiei termice. Fluidul de transfer de caldura din tevi va include un antigel anti-eco-friendly si va circula prin colector si rezervorul de apa calda.

In ceea ce priveste rezervoarele de apa calda , exista doua tipuri care ar putea fi puse in functiune. Primul este folosit pentru incalzirea apei potabile si ar consta in mod normal dintr-un rezervor de otel umplut cu apa potabila si un schimbator de caldura.

Al doilea ar fi un rezervor combinat care ar furniza atat apa potabila, cat si apa calda la sistemul de incalzire. Rezervorul care incorporeaza sistemul duel ar avea de fapt doua tancuri mai mici pentru a mentine apa separata pentru diferite sarcini.

De asemenea, vor exista doua schimbatoare de caldura care se vor conecta la colectoare si cazan. Sistemul solar de incalzire a apei ar fi conectat la schimbatorul inferior si cazan.

Cum functioneaza panourile solare termice?

Principiile fundamentale din spatele sistemelor solare moderne termicePrincipiul de baza al incalzirii termice solare este de a folosi energia soarelui si de ao transforma in caldura care este apoi transferata in sistemul dumneavoastra de incalzire acasa sau de afaceri sub forma de apa calda si de incalzire a spatiului.

Sursa principala de producere a caldurii este prin panouri solare montate pe acoperis, care sunt utilizate impreuna cu un cazan, colector sau incalzitor de imersie. Colectorul solar foloseste razele solare pentru a incalzi un fluid de transfer care, de obicei, este un amestec de apa si glicol (antigel) care impiedica inghetarea apei.

Apa incalzita din colectoare este pompata intr-un schimbator de caldura care se afla in interiorul rezervorului de apa din casa dvs. Caldura din schimbator va incalzi apoi apa din rezervor. Dupa ce lichidul isi elibereaza caldura, apa va curge inapoi la colectoare pentru reincalzire.

Un controler va asigura ca fluidul va circula la colector atunci cand exista suficienta caldura disponibila.evacuat-vacuum-tube Diagrama-Plati-solar-termic-colector-diagramaSisteme solare termiceColectorul este componenta principala a unui sistem solar si in majoritatea cazurilor ar fi instalat pe acoperisul proprietatii.

Colectorul contine tevi din sticla armata special acoperita pentru a capta radiatiile emise de soare, care apoi pot fi transferate in caldura. Tevile in sine vor fi incorporate intr-un recipient izolat pentru a preveni pierderea energiei termice.

Fluidul de transfer de caldura din tevi va include un antigel anti-eco-friendly si va circula prin colector si rezervorul de apa calda.In ceea ce priveste rezervoarele de apa calda , exista doua tipuri care ar fi in functiune.

Primul este folosit pentru incalzirea apei potabile si ar consta in mod normal dintr-un rezervor de otel umplut cu apa potabila si un schimbator de caldura. Al doilea ar fi un rezervor combinat care ar furniza atat apa potabila, cat si apa calda la sistemul de incalzire.

Rezervorul care incorporeaza sistemul duel ar avea de fapt doua tancuri mai mici pentru a mentine apa separata pentru diferite sarcini. De asemenea, vor exista doua schimbatoare de caldura care se vor conecta la colectoare si cazan. Sistemul solar de incalzire a apei ar fi conectat la schimbatorul inferior si cazan la schimbatorul de mai sus.

Intregul sistem poate fi actionat de la un controler solar termic, care poate fi automatizat. Atunci cand temperatura la colectoare se ridica la o temperatura specifica peste temperatura din rezervorul de stocare, controlerul va porni automat pompa, iar lichidul de transfer incalzit in colector va fi trimis in rezervorul de apa calda. Un rezervor tipic de colectare poate contine pana la 30 de galoane pe persoana.

Leave a Reply