Alegerea jocurilor pentru copii reprezintă o adevărată provocare pentru părinți, dat fiind varietatea acestora de pe piață. Astfel, cei mici devin tot mai tentați de noile trenduri, iar cei mari, din ce în ce mai confuzi.
Însă, pentru a nu vă lăsa pradă tentațiilor, am pregătit câteva criterii de care ar fi bine să țineți cont atunci când urmează să cumpărați jucării. Haideți să le descoperim împreună!
Copii până la șapte ani
Având în vedere că, până la șapte ani, copiii sunt încurajați să descopere lumea cât mai mult, sunt recomandate jocurile simple, deloc greu de înțeles. Spre exemplu, pescuitul, construcții lego adaptate vârstei sau, în cazul fetițelor, îmbrăcatul păpușilor, astfel încât micuții să își dezvolte cât mai mult creativitatea și imaginația.
De asemenea, dacă timpul vă permite, încercați să creați o altă lume, alături de copilul dumneavoastră, iar împreună să o gestionați, alături de figurinele pe care le aveți la îndemână. Încercați să fiți cât mai creativ și distractiv, menținând o atmosferă plăcută și relaxantă.
Copii peste șapte ani
O dată cu introducerea în mediul școlar, jucăriile avute cândva nu se mai potrivesc chiar cu vârsta celui mic. Astfel, complexitatea acestora ar trebui să crească, pentru a menține cât mai mult interesul copilului, fără a se simți plictisit. Tocmai de aceea, recomandăm să apelați la jocurile magnetice sau monopoly.
De cele mai multe ori, chiar și adulții preferă să joace monopoly, astfel că vă puteți introduce micul poznaș în atmosfera persoanelor adulte.
Astfel, acesta își va creste stima de sine și încrederea în propria persoană, reușind să se integreze mult mai ușor în diverse situații. Mai mult de atât, va petrece timpul liber într-un mod plăcut, dar va avea și ceva de învățat alături de părinții săi sau de grupul de prieteni.
Referitor la copiii cu vârste de până la trei anișori, chiar dacă ar fi tentant să îi cumpărați jucării sau plușuri, vă recomandăm să aveți o atenție mult mai mare în momentul achiziției. Evitați pe cât posibil figurinele compuse din piese foarte mici, care pot fi ușor înghițite de cei mici sau foarte ușor de dezmembrat.
De asemenea, încercați să îl lăsați pe cel mic să descopere singur mediul, deoarece acesta îi stârnește curiozitatea cel mai mult. Comunicați cât mai mult și petreceți timpul împreună, astfel încât să stabiliți o legătură mult mai strânsă între părinți și copil.