Situatii in care aveti nevoie de proteze dentare

Exista multe situatii in viata dumneavoastra in care aveti nevoie de proteze dentare. Si, in cazul in care aveti nevoie de aceste lucruri, trebuie sa intelegeti care tipuri sunt cele mai potrivite pentru situatia dumneavoastra. Protezele dentare reprezinta, de obicei, dinsi falsi, folositi pentru a inlocui lipsa unuor dinti sau a intregii danturi.
Protezele dentare sunt foarte variate din punct de vedere al materialelor din care sunt lucrate sau a stilurilor. Inainte de a va decide asupra anumitor lucruri, trebuie sa aflati daca situatia in care sunteti necesita o proteza dentara sau nu. Fiecare material si stil are un anumit scop pentru o anumita stare in care se afla pacientul.

Protezele partiale reprezinta un anumit tip de proteze dentare care nu sunt destinate pentru a inlocui toti dintii din gura. Acesti dinti falsi sunt destinati pentru a ajuta oamenii care si-au pierdut mai putin de jumatate din dinti. Acestea reprezinta anumite subansamble unice care va ajuta nu numai sa aveti un zambet perfect ci si sa permiteti ca ceilalti dinti ramasi sa se mentina sanatosi.

proteze-dentare

Daca va lipsesc cativa dinti si nu apelati la proteze dentare partiale, atunci si cei ramasi se pot degrada foarte repede. Exista mai multe motive pentru a recurge la proteze partiale. Pe masura ce inaintati in varsta, dintii incep sa va cada. Dupa ce ati pierdut cativa dinti, puteti sa va puneti proteze. Acest lucru, impreuna cu o igiena orala corespunzatoare, va face ca dintii ramasi sa reziste mai mult decat daca nu ati fi optat pentru un astfel de sprijin dentar. Cu totii am avut accidente, indiferent daca au fost legate de locul de mnca sau nu. Uneori, aceste accidente se soldeaza cu pierderea catorva dinti. Atunci este timpul sa apelati la proteze dentare partiale pentru a va aduce din nou zambetul pe fata.

Protezele complete sunt folosite atunci cand ati pierdut intreaga dantura. Nu foarte multi oameni reusesc sa-si pastreze intacta dantura pe toata durata vietii. De aceea s-a inventat aceasta metoda. Protezele dentare complete va ajuta sa aveti din nou un zambet sanatos pe fata, indiferent de situatie. Exista anumite motive pentru care trebuie sa purtati proteze complete. Daca nu aveti grija de dintii dumneavoastra asa cum trebuie, atunci va puteti imbolnavi de o boala de gura si se poate ajunge la pierderea completa a dintilor. In acest caz, trebuie sa apelati la aceasta formula in cazul in care v-ati pierdut toti dintii datorita unei igiene orale deficitare. De asemenea, dintii pot fi pierduti din cauze naturale la varste inaintate. Atunci cand ajungeti la o anumita varsta, este posibil sa va pierdeti toti dintii. Daca vi se intampla acest lucru, atunci trebuie sa apelati la proteze dentare pentru a putea zambi din nou.