Erbicidul potrivit pentru o cultura de porumb sanatoasa

Orice agricultor stie ca o cultura sanatoasa o poate obtine numai atunci cand se ingrijeste de aceasta asa cum se cuvine. Si care este calea cea mai potrivita pentru a face asta? O serie de masuri este necesar a fi luate pentru a obtine rezultatele dorite.

In orice caz, intotdeauna trebuie sa existe constientizarea faptului ca factorii externi vor avea o  influenta mai mica sau mai mare in ceea ce priveste sanatatea culturii. Atunci cand razele soarelui sunt slabe, la fel vor fi si roadele.

O recolta bogata insa o poti obtine atunci cand iei masuri legate de daunatorii care pot prezenta risc pentru buna crestere a culturii. Cum anume ar trebui sa procedezi si care sunt solutiile spre care te poti orienta cand vine vorba despre o cultura de porumb?

Alege erbicidul potrivit in functie de necesitate

Daca vei cauta pe piata de profil, vei vedea ca exista numeroase optiuni pentru a preveni, respectiv intampina daunatorii si bolile intalnite la nivelul culturilor de porumb. Te intereseaza sa aiba si rezultate pentru ca nu ai nici un castig daca pui in pericol cultura, avand in vedere munca pe care ai depus-o.

Trebuie sa optezi in acest caz pentru erbicide de efect, precum sunt cele pe care le gasesti pe fitoconsult.ro. Iata si care sunt recomandarile expertilor, de luat in considerare pentru a avea roade bogate si sanatoase la vremea culesului.

  • Radial 40 SC

E necesar sa folosesti erbicide pentru ca sunt de efect cand vine vorba despre combaterea buruienilor din clasa monocotiledonate. Prezinta acest avantaj produsul mentionat, pe care il gasesti in categoria de erbicide pe fitoconsult.ro, pentru nu afecteaza porumbul cu toate ca este o substanta activa.

Conteaza insa foarte mult sa il aplici corect. Ce inseamna asta? Erbicidul vine insotit de instructiuni de utilizare, care depind de tipul gramineelor pe care doresti sa le elimini si sunt predominante in cultura.

Atunci cand vrei sa indepartezi buruienile anuale, trebuie sa ai in vedere erbicidarea timpurie – cum se realizeaza asta afli tot de pe fitoconsult.ro. In cazul gramineelor perene este necesara aplicarea solutiei mai tarziu.

  • Agendo 465 SC

De asemenea un erbicid puternic, acesta este preemergent si postemergent, avand in compozitie substante active care actioneaza direct asupra daunatorilor. Gasesti pe site-ul mentionat informatii despre continutul lui. Se poate folosi in cele doua faze, ceea ce reprezinta un avantaj. Dozajul potrivit in gasesti mentionat tot in cadrul aceluiasi magazin online.

  • Bandera 4 OD

Daca te intereseaza un erbicid exclusiv dedicat culturilor de porumb, atunci iti recomand acest produs. A fost conceput special pentru a ataca buruienile ce impiedica dezvolvarea eficienta a culturii de porumb. Substanta se absoarbe prin frunze si radacini.

Foarte important este insa a le aplica in conditii de vreme potrivite, pentru ca umiditatea si ploile pot anula efectul tratamentelor.

Insa si in legatura cu asta te poti tine la curent raportandu-te la noutatile si recomandarile de utilizare pe care ti le ofera specialistii. Astfel, daca doresti sa ai productivitate in ceea ce priveste culturile de porumb, asigura-te ca te ocupi cum se cuvine de ingrijirea lor. Pe fitoconsult.ro gasesti produsele mentionate.

Leave a Reply