Retusarea sprancenelor – un moft in materie de frumusete

spranceneRetusarea spranceanelor a devenit in ziua de astazi un adevarat tratament de infrumusetare, la care apeleaza tot mai multe doamne si domnisoare. Pentru cine nu stie inca cu ce se mananca acest nou moft,  va vom prezenta cateva idei foarte utile despre ceea ce presupune acest lucru.

Cand vorbim despre retusarea  sprancenelor cu siguranta trebuie sa va ganditi la retusarea liniei      sprancenelor.
Fiind o procedura cosmetica semipermanenta, spre deosebire de tatuatul sprancenelor, retusarea poate dura cel mult doi ani. Procedura in sine consta in adaugarea unor pigmenti de culoare sub piele, astfel incat sa se  umpla golurile din sprancene, iar acestea sa capete un aspect complet si perfect. Aspectul sprancenelor dumneavoastra,  dupa aplicarea unei proceduri de retusare, va fi unul natural datorita faptului ca se folosesc pigmenti perfect adaptati la culoarea acestora. Dupa ce a fost trasat conturul dorit pentru  sprancene, suprafata este acoperita cu pigmenti  de culoare identica cu parul. Aceasta procedura este se potriveste perfect in momentul in care doriti sa va puneti sprancenele in valoare, din punct de vedere al culorii sau al grosimii.

Primul lucru care trebuie facut in momentul inceperii unei astfel de proceduri este acela de a curata linia sprancenelor si de a elimina parul nedorit.  Dupa acest lucru,  se aplica o crema cu efect anestezic pentru a reduce durerea. La sfarsitul procedurii, cosmeticianul va face  incizii mici in stratul superficial al pielii, cu ajutorul unei lame subtiri, dupa care va aplica noua culoarea. Chiar daca va  aparea o roseata sau o inflamatie, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece vor disparea  in cateva zile. Pentru un rezultat de invidiat, este nevoie de cel putin doua sedinte, deoarece dupa prima sedinta culoarea se va estompa cu 50% la 70% in maxim doua saptamani.

Legat de siguranta din punct de vedere al sanatatii, acestei metode, va trebuie sa va asigurati ca persoana care efectueaza procedura este una calificata in domeniu si foloseste instrumente sterilizate. Este foarte important ca lama si celelalte instrumente sa fie sterile pentru a nu exista pericolul transmiterii unor boli sau bacterii infectioase de la o persoana la alta. Lamele si acele nu se utilizeaza de la o persoana la alta si trebuie sa fiti atenta la faptul ca acestea trebuie desigilate in fata dumneavoastra.

Retusarea sprancenelor este o procedura ideala pentru persoanele cu sprancene subtiri sau  cu suprafete fara par in sprancene.  Ea reprezinta solutia perfecta pentru obtinerea unor sprancene elegante si de grosimea dorita.  Dupa finalizarea procedurii nu uitati sa priviti rezultatul intr-o oglinda, pentru a retusa posibilele defecte si, foarte important, flexati mischii fetei si faceti grimase, pentru a va convinge ca rezultatul este cel dorit de dumneavoastra. Este mai bine sa observati defectele din timp, pentru ca pana la vindecare mai puteti schimba ceva, in caz contrar va trebui sa asteptati o perioada mai lunga de timp.