Ford Fiesta – o masina cu care Ford a castigat cele mai mari competitii

Pe 29 noiembrie 2016, cea de-a saptea generatie Fiesta a fost anuntata in Germania, fiind mai mare, mai spatioasa, mai sigura, mai eficienta si mai performanta dect precedentele modele. Gama Fiesta se va extinde pentru a include noi versiuni: un crossover compact, numit Fiesta Active si o masina de lux devenumita Fiesta Vignale.

Ford Fiesta nu s-a vandut bine pe pietele din Australia si Statele Unite, din cauza popularitatii SUV-urilor si a camionetelor, precum Ford Ranger si Ford Escape. Cu toate acestea, Ford Fiesta ST va continua sa fie vandut in Australia datorita popularitatii.

Desi in cele ce urmeaza va prezentam performantele obtinute de Ford in competitii importante si cu masini modificate, utilizatorii normali au masini clasice produse in serie.

Pentru acestia exista o gama vasta de piese auto pentru Ford Fiesta 7 1.0 Ecoboost sau pentru alte modele mai vechi, pentru ca intretinerea sa fie facuta in conformitate cu recomandarile producatorului.

Piesele schimbate la timp fac ca masinile sa reziste mai mult si sa functioneze optim zeci de ani, deci investitia merita cu siguranta.

Iata si alte premii obtinute de Fiesta:

Doua Ford Fiesta au participat la Raliul Monte Carlo din 1979 – intrarea britanica condusa de Roger Clark si ajutat de copilotul Jim Porter, si o intrare germana pilotata de Ari Vatanen si condusa de David Richards.

Ambele masini au fost extrem de modificate, cu componente speciale pentru motorsport si au oferit o tehnologie de pionierat LSD. Cele doua masini de raliu s-au comportat bine pe gheata si zapada grea in acel an.

Roger Clark nu a stabilit niciun record, dar masina germana a obtinut pozitia a 9-a – un rezultat foarte incurajator care a provocat cererea pentru un Fiesta mai sportiv.

Ford RallyeConcept a fost realizat printr-o colaborare intensa si stransa intre Ford RallyeSport, expertii in motorsport din spatele Puma Super 1600, Focus WRC si Ford Design Europe, echipa creativa responsabila pentru noul Fiesta cu trei usi pe care se bazeaza RallyeConcept.

Vizand omologarea FIA pana la jumatatea anului 2003, Ford RallyeSport spera ca va deveni urmatoarea poveste de succes a Ford in cadrul concursului national si international. Fiesta Super 1600 debuteaza la Raliul din Grecia 2004.

“Trofeul sportiv Fiesta” este un campionat One Make, care incepe in martie 2006. Combina concurenta intensa cu performante egale si lasa decizia cu privire la castigarea sau pierderea, in seama capabilitatilor soferilor si coproducatorilor. Soferul, copilotul si mecanicii lucreaza ca o echipa pentru a concura impotriva celui mai dur adversar dintre toti – ceasul.

Trofeul Fiesta Sporting este castigat de Fiesta ST Group N. Masina are 165 CP  cu un motor de 2 L Duratec ST, care, atunci cand este combinat cu kitul de conversie de la M-Sport, a fost conceput pentru a oferi toate echipamentele de siguranta si upgrade-urile de performanta pentru a permite automobilului sa fie competitiv si de incredere la orice eveniment din intreaga lume.

In martie 2007, Pirtek Rally Team a introdus masina de raliu Ford Fiesta Super 2000 , care va concura in Campionatul Australiei.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante premii obtinute, insa Fiesta continua sa surprinda chiar si in prezent.

Leave a Reply