Geanta din piele naturala sau geanta din piele sintetica?

Cele mai multe femei care se afla in cautarea unei genti de dama, isi indreapta atentia spre genti din piele, insa greul de-abia acum incepe in conditiile in care acestea nu stiu daca este indicat sa aleaga o geanta din piele naturala care este mai scumpa, sau sa aleaga o geanta din piele artificiala care este mai ieftina.

Pentru ca avem intentia sa le venim in ajutor tuturor femeilor care nu stiu ce sa aleaga, in urmatoarele randuri vom discuta putin despre gengile confectionate din cele doua tipuri de piele, iar la finalul articolului, va stii fiecare femeie ce trebuie sa aleaga.

CARACTERISTICI FIZICE

Piele adevarata:

Uita-te la suprafata pielii. Piele naturala este un material natural realizat din piele animala reala. Structura suprafetei sale nu va fi complet uniforma si va include pete si imperfectiuni. (Sugestiile de imperfectiuni sunt un semn bun in piele.) Cand rulati degetele pe piele reala, nu se simte perfect neteda.

Apasati degetul in piele si observati cum suprafata se va intinde si se va ridica putin, ca pielea. In cele din urma, se poate mirosi pielea. Daca ati mirosit piele naturala inainte, stiti ca are un miros distinctiv “piezos” – are un miros natural, organic, care nu poate fi fabricat cu exactitate.

Pielea sintetica:

Suprafata pieii sintetice este uniforma. Un tipar obisnuit si uniform de textura este un semn ca este o piesa construita de masina. Atunci cand rulati degetele pe piele falsa, se simte rece si nefiresc chiar. De asemenea, atunci cand va apasati degetul in suprafata, acesta nu actioneaza ca pielea.

Mai degraba decat intinderea sau incretirea, materialul sintetic pur si simplu se apasa sub deget, pastrand inca forma sa. Acum, mirosi. Nu exista o metoda sigura de a falsifica mirosul de piele reala. Faux pielea miroase ca plasticul. Daca mirositi materialul, se va simti un miros chimic, plastic, ceea ce inseamna ca materialul ca este sintetic.

DURABILITATE

Piele adevarata:

Pielea reale isi depaseste omologii in ceea ce priveste rezistenta pe termen lung si, mai mult decat atat, cu cat o utilizati mai mult, cu atat arata mai bine. Avand in vedere ingrijirea adecvata, aceeasi uzura care se va exfolia si va rupe un alt produs se va dezvolta in pielea reala, caracterul si patina care o fac si mai valoroasa si de dorit in timp.

Piele sintetica:

Pur si simplu este adevarat ce se spune, si anume ca pielea sintetica nu este facuta pentru a dura. Nu dureaza nici macar pe aproape atat de mult timp cat pielea reala si, din pacate atunci cand incepe sa se uzeze, nu se uzeaza in mod atractiv.

IMPACT ASUPRA MEDIULUI

Pielea adevarata:

Cand este provenita din ferme durabile si tabacite in mod natural, pielea reala are de fapt potentialul de a fi mai putin daunatoare pentru mediu decat cele mai faimoase (sau “vegane”) tipuri de piele (cu exceptia optiunilor din piele vegana rara realizata din bumbac sau pluta).

De asemenea, este important de remarcat faptul ca majoritatea pieilor folosite in productia de pielarie provin de la bovinele crescute pentru carnea de vita si lapte, deci vacile nu au murit doar pentru a deveni haine si portmonee.

Piele sintetica:

Cele mai multe pieli faux sintetice sunt fabricate din policlorura de vinil (PVC) sau poliuretan. Tipurile de substante chimice utilizate in procesul de fabricatie au un impact negativ asupra mediului, care afecteaza tot ce este viu de pe pamant, inclusiv animalele. Produsele din piele sintetica se uzeaza, de asemenea, si trebuie inlocuite mult mai des decat cele din piele reala.

Ei bine, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de clar faptul ca gentile de dama din piele naturala au o multime de avantaje in fata celor din piele sintetica. Singurul dezavantaj este pretul, insa tinand cont de cat de mult timp poate fi utilizata o geanta din piele naturala, investitia va fi amortizata in timp.

Leave a Reply