Imunitatea porumbeilor, factor decisiv pentru castigurile/infrangerile in competitie

Orice crescator de porumbei stie ca nu isi poate permite sa neglijeze alimentatia si ingrijirea porumbeilor nici un moment pentru ca altfel consecintele s-ar reflecta imediat in starea de bine a acestora. Cu atat mai mult, in preajma concursurilor un astfel de comportament ar influenta sansele lor de castig.

Activarea sistemului imunitar al porumbeilor este factorul ce poate sa decida victoria sau infrangerea acestora. Un porumbel castigator este cel care are in spate un crescator pasionat, implicat, care isi da interesul sa ii asigure starea de sanatate optima, energia de care are nevoie in timpul competitiilor, dar si care ia masurile necesare inainte si post concursuri. In conditii de top, porumbelul poate atinge performante de top.

Pentru ca stiinta evolueaza constant, in calitate de columbofil ai toate sansele sa ii oferi porumbelului tau conditiile necesare pentru a o activitate optima a sistemului imunitar, atat activ, cat si pasiv.

Intarirea sistemului imunitar la porumbei, o abordare potrivita

Ca orice organism viu si cel al porumbeilor ajunge in anumite momente in situatii cu risc de infectare ridicat. Desi sunt aspecte straine pentru un necunoscator, cine se ocupa de cresterea porumbeilor participanti la sporturi columbofile stie ca perioada sederii in cosul de transport poate fi cu impact negativ asupra sanatatii acestora.

Vaccinarea trebuie facuta responsabil, iar diversele tratamente menite sa ii sustina imunitatea nu trebuie amanate. Inainte de vaccinare este necesar un astfel de tratament, unul care sa lupte impotriva germenilor patogeni, fiind perioada in care corpul va produce un numar semnificativ de anticorpi.

Recomandarile pot viza produse pe baza de glucani, pentru a evita sau a elimina infectiile diverse. In functie de fiecare porumbel, gasesti solutiile potrivite, testate, deci cu o administrare sigura, pe produsecolumbofile.ro.

Fiecare etapa a cresterii porumbeilor trebuie bifata corespunzator, iar perioada reproducerii este una la fel de sensibila pentru ei. Sunt perioade in care organismul lor au nevoie de o hrana adaptata, de suplimente administrate care sa acopere diverse carente.

Temperatura mediului in care sunt tinuti, fie ca e vorba de perioada de reproducere, de cea de dinainte de un concurs spre exemplu, trebuie sa favorizeze o conditie excelenta de sanatate a acestora.

Pentru imbunatatirea sanatatii intestinelor si cresterea imunitatii porumbeilor, in calitate de columbofil trebuie sa ai incredere in hrana pe care o recomanda specialistii, regasita in cadrul magazinelor de profil. Daca nu ai unul in oras in care sa mergi sa intrebi ori de cate ori ai nevoie de ajutor, poti apela si la cele online cum este Produse Columbofile.

Nu uita ca modul in care te ingrijesti de conditia de sanatate a porumbeilor, oricand iti indica o neregula, dar nu numai, este cel care le dicteaza victoriile sau infrangerile in competitii.

Pe cat este de fascinant si captivant acest hobby, sa zicem asa, pe atat este de pretentios. Atentia pe care trebuie sa o acorzi porumbeilor, masurile pe care trebuie sa le iei pentru a intari sistemul imunitar al pasarilor, dar si pentru a preveni diverse afectiuni pot parea epuizante uneori – dar la final merita.

Leave a Reply