Informatii importante despre incalzirea cu lemn

Conform statisticilor, o mare parte dintre romani folosesc combustibilul solid pentru incalzirea locuintelor in sezonul rece. Drept urmare, tot mai multe persoane se arata interesate de incalzirea folosind centrale centrale termice pe lemne, modele de centrale aflate la mare cautare in 2019.

Cu toate acestea, optarea pentru o centrala pe lemne nu reprezinta o decizie pe care sa o iei peste noapte. Iar asta deoarece incalzirea pe lemne vine la randul sau cu mai multe responsabilitati si cerinte pe care ar trebui sa le cunosti inainte de achizitia unei astfel de centrale.

Impreuna cu echipa de la Centrale-Lemne-Liepsnele.ro am decis sa va prezentam toate aceste informatii care ar trebui cunoscute despre incalzirea folosind lemn sau alte tipuri de combustibil solid. Descopera-le si tu si vei sti daca este modul de incalzire perfect pentru tine.

Inainte de acestea, beneficiile incalzirii folosind combustibil solid sunt de neignorat. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale incalzirii cu lemn:

 • Arderea lemnului este neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, fiind o sursa de caldura foarte verde.
 • Eficienta arderii lemnului este la nivel foarte inalt.
 • Lemnul reprezinta o sursa de combustibil accesibila.
 • Centralele pe lemn inspira siguranta si nu exista riscul producerii unei explozii.
 • Sunt simplu de utilizat si de intretinut.
 • Iar lista de avantaje ar putea continua la nesfarsit…

Ce ar trebui sa ai in considerare despre incalzirea cu lemn

 • Incalzirea cu lemn necesita timp si efort.
 • Centralele pe lemn au nevoie de lucrari de intretinere corespunzatoare.
 • Este nevoie de o inspectie regulata a centralei.
 • Poate fi necesara instalarea unor elemente de siguranta suplimentare.
 • Vei avea nevoie de scule potrivite pentru curatarea cosului de fum.
 • Sunt necesare cunostinte pentru alegerea lemnului de calitate.
 • Lemnul trebuie pregatit la dimensiunile necesare pentru a putea fi introdus in centrale.

Ce combustibil poti folosi intr-o centrala termica pe lemne?

Desi vorbim despre centrale pe lemne, lemnul nu este singurul tip de combustibil care poate fi folosit pentru alimentarea centralei. Proprietarii centralelor marca Liepsnele au la dispozitie foarte multe variante la care pot apela atunci cand doresc sa-si garanteze confortul termic pentru locuinta in sezonul rece.

Mai exact, acestia nu folosesc doar lemne pentru alimentarea centralelor ci folosesc, de asemenea, si brichete din rumegus, peleti, deseuri din lemn sau chiar carbune.

Trebuie sa precizam faptul ca in cazul in care se doreste alimentarea centralei cu carbune, este necesara detinerea modelului Universal al centralelor Liepsnele. In structura acestora se regasesc cateva elemente pe care nu le intalnim in cazul centralelor obisnuite, care faciliteaza arderea carbunelui.

Nu uita insa de alegerea combustibilului pentru centrala. Ar trebui, in primul rand, sa optezi doar pentru combustibil de cea mai buna calitate, care sa aiba un continut de umiditate cat mai scazut.

De asemenea, tot acest combustibil pentru alimentarea centralei necesita depozitarea intr-un spatiu uscat, care sa nu permita umiditatii sa afecteze calitatea lemnului, a brichetelor sau a oricarui alt tip de combustibil depozitat.

Cu toate ca investitia initiala poate fi considerata destul de mare, pe parcurs costurile sunt recuperate prin economii generoase pe care le vei face avand un mijloc de incalzire foarte eficient si ieftin.

Leave a Reply