Istoria bratarilor handmade pentru barbati

Gama de optiuni pentru cumpararea acesoriilor la moda poate varia foarte mult. Luati in considerare aceste bratari Charm ca fiind unele dintre cele mai populare bijuterii la moda care pot fi gasite in magazine.

Cu internetul, se poate construi si mai eficient cumparaturile, in cateva minute, ceea ce in mod obisnuit poate dura cateva ore.

Povestea bratarilor pentru barbati este interesanta si incantatoare si merita sa stim cum s-au dezvoltat acestea de-a lungul mileniilor.

Nu exista o informatie clara a faptului ca era o femeie cea care a inventat moda bijuteriilor si astfel a inspirat pe barbati pentru a se impodobi cu accesorii, sau daca era invers. In orice caz, istoria unui barbat care poarta bratari se intoarce in jurul anului 5000 inainte de Hristos, cand s-a inceput sa se stranga coaje, pietre si legaturi osoase. Probabil ideea nu se referea la clasa si stil, ci ca o protectie impotriva spiritelor rele sau ca o forma de identificare a apartenentei la un trib.

Omul a progresat pana in epoca bronzului, iar bratarile pentru barbati au intrat in propriul lor drum cu nimeni altul decat venerabilul Rege Tutankhamen, care a purtat bratari fine artizanale ca simbol al puterii sale. Se poate deduce ca nobilii si oamenii obisnuiti au urmat exemplul si au tinut bijutierii ocupati. Repede in Evul Mediu, nobilii si-au tinut bratele acoperite si bratara nu era in favoarea lor.

Cu toate acestea, in India indepartata, Guru Go bind Singh a dezvoltat sikhismul si le-a poruncit barbatilor sa poarte o bratara, si observam ca barbatii au si dezvoltat o inclinatie pentru bratarile lucrate manual.

Soldatii americani au emis etichete pentru incheietura mainii in timpul celui de-al doilea razboi mondial si acestia urmau sa devina la moda in urmatorii ani, in timp ce soldatii, dupa razboi, si-au ocupat diverse locuri de munca, pastrandu-si in acelasi timp identitatea. Pentru a nu fi lasata in urma, fraternitatea nautica si-a dezvoltat propriile versiuni sub forma de noduri de margele ale lui Turk.

Bratarile Charm au continuat in popularitate, iar unii au inceput sa promoveze astfel de bratari. Rockstars a intrat in actiune si a alimentat cererea de bratari pentru barbati. Cererea a crescut, ducand la bratari produse in masa pentru barbati, dar o banda de artisti creativi a tinut in viata arta de a face bratari handmade folosind metale traditionale.

Un astfel de artist a venit cu ideea de a rasuci firele de metal in diferite forme si modele si apoi a bate produsul cu un ciocan. Rezultatul era o manseta care, in functie de perceptia privitorului, ar putea arata ca o manseta din sarma ghimpata, un helix ADN sau o sarma de ras intr-un proces lung si plin de iubire, in care fiecare piesa era unica.

Proiectantii experimenteaza utilizarea argintului si aurului traditional impreuna cu metale mai exotice, cum ar fi niobiul. Realizate la comanda, astfel de bratari realizate manual sunt pentru barbatii priceputi care apreciaza aspectul subevaluat al elegantei clasice.

Unii designeri de bijuterii si-au gasit nisa in turnarea sau taierea, prelucrarea si indoirea metalelor sau folosind margele si piele in mansete executate manual pentru barbati. Cu toate acestea, aceste tipuri sunt adesea orientate spre cei care doresc sa se remarce si sa faca o declaratie de stil puternic, in timp ce manerele metalice artizanale reprezinta o soliditate.

In zilele noastre, tehnologia ne permite folosirea unui laser pentru a taia si grava metale si materiale plastice si pentru a crea un design unic, dar nimic nu se potriveste cu aceste bratari Charm din franghie nautica lucrate manual.

Leave a Reply