Mic ghid de vacanta in Cuba

Este timpul pentru alegerea unei noi destinatii de vacanta! Daca inca nu te-ai hotarat unde iei vei petrece urmatoarea vacanta cu siguranta acest articol te va convinge ca locul cel mai potrivit si exotic este Cuba. Este timpul perfect sa iti alegi oferte pentru Cuba 2018 chiar acum!

Plaje minunate, istorie fascinanta si unii dintre cei mai indragiti oameni pe care ii vei intalni vreodata pe aceasta insula, cea mai mare din Caraibe. De la apele turcoaz luminoase la strazile festive din Santiago de Cuba in timpul sezonului de carnaval, exista o multime de lucruri noi pe care poti sa le descoperi atunci cand ajungi in Cuba.

Este usor sa fi surprins de o gamă larga de optiuni pe care le ai atunci cand vizitezi Cuba, de la sporturi nautice pana la urmele unuia dintre locuitorii din Havana, Ernest Hemingway.

Te poti hidrata cu apa proaspata de nuca de cocos la Piata artizanilor din San José si sa afli totul despre spiritul cel mai iubit al tarii la Muzeul de Rum din Havana.

Chiar inainte de apusul soarelui, du-te la Malecón, pentru cupluri este perfect pentru o plimbare romantica. Vei auzi focuri de arme in departare, dar nu trebuie sa iti faci griji: in fiecare seara, la ora 9:00, se desfasoara o procesiune traditionala la Castelul El Morro de-a lungul golfului, un tribut adus domniei spaniole a trecutului orasului. Merita sa te opresti pentru a-l vedea aproape.

Daca te simti festiv, rezerva o clasa de salsa la –  La Casa del Son si apoi vezi cum se danseaza la Tropicana, cel mai iconic club de noapte din Cuba, care face un spectacol de neuitat.

Mancare si bauturi traditionale

Paladares-urile Havanei sau restaurantele private ofera o gama larga de experiente culinare. La ultimul etaj al unui conac din Central Havana vei gasi San Cristóbal, unde sunt servite mancaruri cubaneze-creole printre diferite decoratiuni antice – este atat de unic, incat l-a atras si pe fostul presedinte Barack Obama.

Situat pe locul unei vechi fabrici de ulei vegetal, El Cocinero este un restaurant popular, cu o multime de gustari usoare si o multime de cocktailuri.

Iar daca ajungi aici – La Bodeguita del Medio e garantat ca vei vedea o coada de oameni asteptand, aici se spune ca este locul unde a luat nastere bautura celebra Mojito.

La 30 de minute spre vest de Havana, Fusterlandia este un loc capricios pe care il vor aprecia fanii lui Gaudi – enclava este acoperita cu mozaicuri colorate. Artistul cubanez José Fuster a demarat proiectul in casa sa si apoi a cerut sa decoreze pentru vecinii sai, transformand in cele din urma un cartier stricat intr-un paradis.

Leave a Reply