Ilievici

De ce pula mea mi se întâmplă de fiecare dată să vin acasă seara şi să aflu câte o chestie de rahat? Acum câteva zile am aflat că un avion era să se prăbuşească la Timişoara, în altă zi că e criză financiară în România iar astăzi aflu că Ilievici încă nu a pus limba pe doi dinţi.

Cum care Ilievici? Să nu îmi spui că nu cunoşti personajul. E băiatul ăla comunist care a luat locul altui comunist în 1989.

Am aflat astăzi că a fost ziua lui. Nu aş fi avut nimic de spus despre asta…ziua unui senil, a unuia care a chemat minerii să ia la omor oamenii nevinovaţi de pe străzile Bucureştiului. I-aş fi urat un simplu “sugi pula” şi “sper să nu mai citesc şi la anu’ în presă despre ziua ta, mumie sovietică”.

Dar ce văd eu oare în timp ce răsfoiesc presa? Că nişte tineri, care au avut curajul să meargă şi să-i fută moşului o flegmă “meritorie” în obraz pentru tot ce “a realizat” pentru România, au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

Să înţeleg, deci, de la oamenii legii, că Ilievici ăsta e ordinea publică? Că doar el a fost tulburat. Restul românilor s-au bucurat de primirea făcută de către tinerii “elemente perturbatoare ale societăţii”.

Doar eu văd absurdul situaţiei? În orice stat normal, un personaj ca această relicvă sovietică ar fi înfundat de mult timp puşcăria…dar nuuuu…în ţara asta condusă de moşi, “judecată” de infractori şi păzită de poliţişti care nu au voie să tragă cu arma din doatre în ăia care încalcă legea, totul este pe invers.

Şi pentru ăia care au uitat povestea lui Ilievici, haideţi să ne aducem aminte despre realizările acestui “mare conducător” al poporului român.

Şi să nu uit. De la DeMaio am aflat de unu’ …….. (am pus puncte de suspensie pentru că nu ştiu cum să îl caracterizez) care chiar îi închină ode şi plecăciuni senilului.