Anvelopele de iarna si investitia pe care o presupun

Daca tocmai ai luat decizia de a monta cauciucuri de iarna pe masina ta, urmatorullucru la care trebuie sa te gandesti daca este nevoie sa faci investitia in doua seturi sau este suficient sa ramai cu un set de jante de zapada si anvelopele de vara pe care lei ai deja. Exista avantaje si dezavantaje ale unei astfel de abordari, dar, in esenta, un set suplimentar de roti de iarna va constitui la o investitie initiala mare, dar una cu care puteti economisi bani si timp substantial cu privire la costul de montare si echilibrare a anvelopelor de doua ori pe an. Cu echipamentele corecte, puteti schimba chiar si rotile din garaj.

iarnaTot pentru a face reduceri de cheltuieli, sunt soferi care, atunci cand se decid sa cumpere un set de jante de iarna, cauta modalitati inventive de a mai taia din investitie. Astfel, daca masina functioneaza cu anvelope de vara si jenti de 18″, doresc sa achizitioneze anvelope de iarna de 17 sai chiar 16″. Avantajele aici tind sa fie tot de partea cheltuielilor, inclusiv in alegerea jantelor de dimensiuni mai mici care va fi mai putin costisitoare, dar, in acelasi timp, nu sunt la fel de eficiente in zapada.

Otel sau aliaj? Nu in ultimul rand, atunci cand va decideti daca doriti achizitia unui set de jante de iarna, trebuie sa luati in calcul si materialul din care acestea sunt confectionate: aliaj de aluminiu sau otel. Jantele din aliaj de aluminiu sunt mai usoare, se simt mai agile si, in general, dau o manevrabilitate mai buna. Pe de alta parte, in zapada sau gheata, greutatea redusa, agilitatea si raspunsul rapid nu sunt ceea ce vrei cel mai mult. Jantele din otel sunt substantial mai grele si, deoarece greutatea nu este sustinuta de suspendarea masinii, se face o mare diferenta la greutatea adaugata la masina de arcuri. In ceea ce priveste conducerea pe timp iarna, greutatea in plus poate fi un lucru foarte bun.

Acum, pe baza tuturor acestor informatii, puteti vedea daca configurarea ideala pentru conducerea masinii tale pe timp de iarna presupune cauciucuri de 15 “sau de 16”, jante din otel si pneuri de zapada cu nituri.

In ceea ce priveste folosirea cauciucurilor de iarna pe durata intregului an, nu este o idee prea buna. Pneurile de zapada tind sa fie mai zgomotoase. In plus, compusii mai moi din care sunt facute inseamna ca se vor uza mai repede, mai ales pe vreme calda. Uzura este critica, deoarece anvelope de iarna se bazeaza pe banda de rulare adanca pentru a adera la zapada si gheata. De indata ce zapada s-a topit, iar iarna ne-a parasit meleagurile, scoateti si anvelopele de zapada si reinstalati anvelopele obisnuite.