Poti gasi un laptop second hand bun?

In momentul in care trebuie sa iti cumperi un laptop, in cazul in care nu cunosti foarte multe detalii despre acest tip de echipamente, te gandesti ca ai nevoie de un laptop care sa fie ieftin si bun.

In functie de ce asteptari ai de la produsul pe care il vei cumpara, poti si sa gasesti un laptop ieftin si bun, dar poti si sa cauti un laptop ieftin si bun, insa sa nu il gasesti.

Daca ai nevoie de un laptop pe care sa il folosesti ocazional acasa, atunci da, poti sa gasesti un laptop ieftin si bun, pentru ca in acest caz vei putea sa iti indrepti atentia spre un model de laptop second hand.

Trebuie insa sa ai mare grija in momentul in care iti alegi un astfel de laptop, si sa stii exact ce detalii sunt foarte importante in alegerea unui laptop second hand. In cazul in care nu stii cum se alege un astfel de produs, vei afla in continuare.

Mai intai de toate, trebuie sa te asiguri de faptul ca echipamentul nu a fost scapat pe jos, iar acest aspect se poate verifica vizual. In cazul in care laptopul a facut cunostinta cu solul, atunci trebuie sa prezinte urme de zgarieturi pe la colturi.

Un alt aspect foarte important, este reprezentat de tastatura laptop, pentru ca inainte de a cumpara un laptop second hand, va trebui sa te asiguri de faptul ca toate tastele echipamentului sunt perfect functionale.

In acest sens, va trebui sa deschizi Open Office-ul de exemplu, sau Microsoft Word, si sa incepi sa tastezi tot felul de cuvinte, astfel incat sa utilizezi fiecare tasta, iar in acest fel iti vei da seama de faptul ca tastatura este una functionala, sau vei depista daca tastatura nu functioneaza cum ar trebui.

Pe langa aceste aspecte, trebuie sa verifici si balamalele laptopului, iar aceasta verificare este extrem de simplu de realizat.

Tot ceea ce ai de facut, este sa incerci sa inclini ecranul laptopului intr-o anumita pozitie. In cazul in care balamalele sunt in regula, ecranul va ramane asezat in pozitia dorita, insa in caz contrar, acesta fie se va inchide, fie isi va schimba pozitia initiala.

Bateria echipamentului are si ea un rol extrem de important in alegerea unui laptop second hand, asa ca va trebui sa cauti un laptop care detine o baterie cu o autonomie destul de mare.

In cazul in care ai nevoie insa de un laptop mai performant, atunci vei putea sa iti indrepti atentia fie spre un model de laptop refurbished, fie te poti orienta spre un model nou.

Intre aceste doua categorii de produse, nu ar trebui sa existe diferente in ceea ce priveste functionarea produsului, daca facem o comparatie intre doua produse identice, insa cu siguranta o diferenta destul de mare va fi in ceea ce priveste pretul, pentru ca stie toata lumea ca un laptop refurbished este mai ieftin decat un laptop nou.

Ei bine, alegerea cu siguranta iti va apartine, insa pe langa bugetul pe care il ai la dispozitie pentru a cumpara laptopul, va trebui sa tii cont si de nevoile pe care le ai, iar apoi, cu siguranta vei tine cont si de brandurile echipamentelor.

Leave a Reply