Pasi pentru corectura

Corectura este ultima linie de aparare pentru controlul calitatii in presa scrisa si publicarea online. Asigurati-va ca efectuati o corectura aprofundata a tuturor documentelor inainte de a fi tiparite pentru distribuire si a tuturor paginilor web inainte de a la afisa, folosind aceste linii directoare.

Dar, inainte de a corecta, trebuie sa editati. (Acest articol explica diferenta dintre cele doua procese.) Nu este de nici un folos sa irositi timp si efort pentru a verifica erori minore tipografice pana cand stadiul de editare nu este completat. Este bine sa revedeti materialul pentru organizare mai buna, un ton mai adecvat si gramatica, sintaxa, utilizare si stil inainte ca documentul sa fie tiparit.

Partile interesate ar trebui sa citeasca versiunea editata inainte de cadrul general si sa prezinte cereri de revizuire in timpul etapei de editare. Daca oricine altcineva decat redactia trebuie sa vada corectura, reaminti-i ca de la acest punct nu se mai fac decat schimbari minore.

Creati o lista de lucruri importante care este bine sa fie verificate, spre exemplu zonele cu probleme, cum ar fi acordul intre substantive si verbe si a pronumelui.

Verificati de doua ori faptele, figurile si numele proprii. Daca raman informatii care trebuie sa fie introduse in ultimul moment, evidentiati omiterea vizibil, astfel incat nimeni sa nu uite sa faca acest lucru.