Stiai ca poti dona 2% din impozitul pe salarii unei asociatii umanitare?

Prea putini sunt cei care stiu sau s-au interesat in legatura cu donatia pe care o pot face catre asociatiile umanitare, redirectionand cei 2% din impozitul pe veniturile din salarii, respectin din cele asimilate salariilor. Sunt desigur si dintre cei care sunt la curent in legatura cu asta si care deja sustin diverse entitati nonprofit, respectiv unitati de cult.

La randul tau poti exercita optiunea de a vira suma ce reprezinta 2% din impozitul anual pe venitul din salarii. Este alegerea ta daca acestea se vor indrepta catre o asociatie, un ONG sau o fundatie sau daca vor merge la o unitate de cult.

Vrei sa donezi cei 2% insa nu stii cum trebuie sa procedezi?

Procedura este una destul de simpla si nici nu iti ocupa prea mult timp. Trebuie doar sa iti doresti sa faci un astfel de gest. Va fi necesar sa completezi, iar apoi sa depui formularul 230, care este in fapt cererea prin care alegi destinatia sumei care va fi de cel mult 2% din impozitul anual.

Poti sa faci asta personal sau poti imputernici pe cineva. Este foarte important ca datele cu care se completeaza foaia respectiva sa fie citete si corecte.

De ce sa nu faci un astfel de gest care, desi pentru tine nu conteaza, pentru altii este foarte important? Ai in vedere faptul ca nu te va afecta in nici un fel acesta donatie. In continuare vei fi inregistrat ca platnic al impozitului pe care il datorezi. Intereseaza-te in legatura cu situatiile in care nu poti sa donezi, sunt anumite exceptii.

Nu stii in ce directie sa indrepti respectiva suma de bani? Daca ai sti cat de multi sunt cei care au nevoie de respectiva suma pentru a beneficia de tratamentul de cancer sau leucemie de care au nevoie, ai vedea ca un astfel de gest este cu adevarat necesar.

Ceea ce putini stiu inca este ca si firmele pot face o astfel de donatie. Ai o afacere? Atunci redirectioneaza 20% din impozitul pe profit pentru ca la randul tau poti oferi ajutor unei asociatii umanitare precum Misiunea Speranta Pentru Romania.

In acest caz nu  mai este vorba despre completarea formularului 230. Dupa ce vei calcula suma aferenta procentului de 20%, vei incheia un contract de sponsorizare cu asociatia aleasa. Cheltuielile sunt deductibile.

Cand vine vorba despre o astfel de donatie insa, ai la indemana doua variante. Poti sa te axezi pe un anume caz in care sa ajuti sau sa donezi pentru activitati umanitare sau cazuri sociale.

Daca doresti sa indrepti suma respectiva pentru Misiunea Speranta pentru Romania, intra pe site-ul www.sperantapentruromania.ro pentru a afla cum trebuie sa procedezi in acest sens. Sa stii ca ai posibilitatea de a dona si bunuri daca doresti sa faci un astfel de gest. Totul depinde de bunavointa ta.

Daca doresti sa afli mai multe despre aspectele legale ce fac referire la aceasta actiune, atunci de asemenea vei gasi informatiile dorite pe site-ul mentionat. Pune-te in tema legat de acest procent si alege sa ii faci pe cei nevoiasi fericiti.

Leave a Reply