Avantajele domeniului propriu

domenii-web4Cel mai mare avantaj este încrederea pe care o are cititorul în tine, el zice:”ăsta nu este unul din milionul de bloggeri de pe wordpress, blogspot, ablog etc. este unul din cei 1000 ce au domeniu propriu”. Eu vă spun sincer că nu am citit regulat nici un blog de pe wordpress, blogspot, ablog etc. deoarece nu îmi dădeau acel sentiment de încredere că peste o săptamană blogul nu va fi abandonat. La unii nici nu mai spun că nu le reţineam numele. Cititorii reţin de 10 ori mai repede un domeniu propriu decât un subdomeniu + că le este mult mai uşor să scrie numele blogului vostru în bara de adrese a browserului.

Acum o să vă pun întrebarea urmatoare: de ce 95% dintre bloggerii mari s-au mutat pe domeniu proporiu? Vă spun eu: pentru că aveau numai avantaje! Normal, prima săptămână le-a fost greu să reactualizeze linkul lor din blogroll-ul celorlalţi. Mulţi aţi spus că pierdeţi page rank-ul. Aşa este, pierdeţi page rank-ul doar pâna la urmatorul update page rank, nu pierdeţi însă şi vizitatorii. Ei vor vedea că v-ţi mutat şi vor intra la fel ca înainte şi pe blogul nou.

Să presupunem că google vă aduce zilnic 10 vizitatori, vizitatorii de acest gen nu vă reţineau numele blogului, poate doar 1 revenea înapoi pe blog la voi, în schimb dacă sunteţi pe domeniu propriu pot să revină înapoi la voi pe blog chiar şi 3-4. Cele mai multe directoare web nu acceptă să fie înscrise pe ele decât domenii proprii, fără subdomenii. Puteţi face schimb de link mai uşor, eu de exemplu în blogroll am doar bloguri cu domenii proprii şi nu o să bag nici un blog ce se află pe subdomeniu! Ar mai fi multe avantaje mici, dar care adunate contează foarte mult, însa este foarte greu să le scriu aici. Cam atât deocamdată, dacă mai aveţi întrebari nu ezitaţi.