Tot ce trebuie sa stiti despre ascutirea cutitelor

Daca cutitul tau de bucatarie sparge in loc sa taie rosiile sau aluneca atunci cand taie ceapa, e timpul sa-l ascuti, asa ca ideal ar fi sa folosesti o Masina de ascutit 96W TROY.

Pana atunci insa, iata cateva modalitati in care se poate testa un cutit, pentru a stabili daca acesta are nevoie sa fie ascutit sau nu cu masina de ascutit 96W de la Troy.

3 moduri de a testa daca un cutit este ascutit:

  • Verificarea hartiei: Un cutit ascutit ar trebui sa taie usor o bucata de hartie.
  • Testarea tomatelor: Rosiile au o piele exterioara dura, cu un interior foarte moale, ceea ce inseamna ca un cutit plicticos va taia o tomata inainte de a rupe pielea.
  • Testul cu ceapa: incercati sa taiati pielea exterioara a cepei. Un cutit nu va putea sa-l taie.

In cazul in care cutitul nu trece testul, atunci cu siguranta este necesar sa luati in considerare cat mai repede ascutirea acestuia. Ascutirea unui cutit este procesul de indepartare a metalului de la lama unui cutit pentru a forma o margine noua ascutita, iar o astfel de operatiune poate fi realizata cu ajutorul unei masini de ascutit 96W de la Troy.

Un cutit ascuti perfect va poate oferi cateva avantaje importante, iar in continuare veti vedea pe scurt despre ce este vorba: Un cutit ascutit taie prin legume si taie carnea rapid si precis. Exista doua avantaje principale pentru pastrarea cutitelor ascutite:

Siguranta: Un cutit ascutit este un cutit sigur. Un cutit plicticos este mai probabil sa alunece, taind altceva decat ceea ce se doreste; astfel ca va puteti taia de exemplu un deget.

Precizie: Un cutit ascutit face taieturi precise. Modul in care va taiati mancarea afecteaza durata de gatire, deci este important sa taiati alimentele in bucati egale, permitand hranei sa gateasca la aceeasi rata.

Cat de des ar trebui sa imi ascuti cutitele?

Ascutiti cutitele la fiecare sase pana la 12 luni pentru a mentinele mentine intr-o stare corespunzatoare. Intre operatiunile de ascutire, utilizati tija de gaurit sau rulati cutitul prin setarea “fina” a unui agresor dupa fiecare utilizare.

Ei bine, in momentul in care v-ati terminat de ascutit cutitele, este foarte important sa tienti cont de cateva sfaturi, pentru a preveni accidentele in bucatarie. In primul rand este necesar sa cunoasteti faptul ca toate cutitele prezinta pericole similare la degete, asa ca trebuie sa le folositi cu o deosebita atentie.

Apoi, trebuie sa stiti ca nu este indicat sa expuneti niciodata degetele la lama, nici macar atunci cand cutitele nu taie foarte bine. In cazul in care deja le-ati ascutit, atunci cu atat mai putin. In caz contrar, exista sanse deosebit de mari sa va taiati foarte puternic la degete.

Purtati manusi de bucatarie pentru masuri de precautie suplimentare, mai ales in cazul in care tocmai ce v-ati terminat de ascutit cutitele, si doriti sa le utilizati. In acest caz, nu trebuie insa sa uitati ca dupa ascutire, este necesar sa indepartati orice smirghel de otel indelungat, utilizand un burete umed sau un prosop de vase.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le luati in calcul atunci cand aveti de gand sa va ascutiti cutitele.

Leave a Reply