Uleiul de cocos – afla ce beneficii ai din utilizarea lui

Știm că natura este sursă inepuizabilă pentru tot ce înseamnă îngrijire personală. Dacă mai era nevoie de încă o demonstrație, iată că uleiurile naturale sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din lista de produse de îngrijire. Printre alte recomandări, uleiul de cocos este de avut în vedere. Iată și de ce.

Uleiul de cocos folosit în cosmetică

Te poți bucura de ulei de cocos masând pielea și tot corpul. Efectul său este de hidratare și refacere a epidermei, așadar vei iubi acest ulei mai ales în sezonul rece sau dacă ai piele uscată în general.

Se absoarbe rapid în piele și nu îți dă acea senzație de piele grasă. Previne vergeturile, tratează celulita, hidratează buzele și repară pielea crăpată a călcâielor – acestea sunt alte câteva efecte benefice ale uleiului de cocos.

De asemenea, aplicat pe păr, uleiul de cocos previne despicarea firelor de păr și deshidratarea acestora.

Uleiul de cocos în bucătărie

Sănătos pentru consum, uleiul de cocos îți va fi de folos în mod practic. Spre exemplu, îl poți alege ca înlocuitor de unt sau ulei clasic. Pentru că are o aromă inconfundabilă, îl poți folosi la salate, ceai sau în lapte. Atenție însă; există și ulei de cocos cu miros neutru, întocmai pentru ca aroma să nu fie deranjantă.

Ești fan/a shakeuri? Uleiul de cocos poate fi folosit şi la prepararea acestora. Prepari batoane energizante făcute în casă, smoothie-uri, caramele homemade sau un sos de ciocolată naturală. Mai simplu de atât, îl poți consuma ca atare, în varianta de ulei de cocos cu ciocolată, tartinabil, de la Biosano.ro.

Atenție la ce alegi din magazine

Pentru că are atât de multe beneficii și poate fi folosit în bucătărie sau în gospodărie, pentru consum sau în scop cosmetic, uleiul de cocos a intrat în atenția publicului.

Totuși nu alege orice, ci acel ulei de cocos de calitate, sursă sigură, bio. La Biosano.ro vei găsi opțiuni de ulei de cocos presat la rece, bio, în cantități diferite. Opțional poți încerca și cel fără miros, dacă nu este pe placul tău aroma specifică sau aceasta nu se potrivește unor preparate.

Uleiul regăsit aici are certificarea ca fiind produs organic. Așadar ai certitudinea că ceea ce cumperi este reala calitate la care speri. Știai că uleiul virgin este unul dintre cele mai bune? Acesta este obținut prin presare la rece, prin presarea pulpei de cocos crudă, proaspătă sau uscată.

Nu confunda ideea de a urma o dietă sănătoasă cu chinul de a introduce în rutina ta produse pe care le tolerezi cu greu. Din gama de uleiuri sănătoase poți încerca și alte variante, cu proprietăți multiple. Fie că este vorba de ulei de ricin, de chimen negru, de avocado sau migdale ai de unde alege.

În condițiile în care produsele de îngrijire sau cele alimentare sunt tot mai adesea un mix de ingrediente chimice, este de preferat să iei atitudine. Asta înseamnă să alegi sănătos, produse naturale precum sunt cele de la Biosano.ro.

Leave a Reply