Ghidul urmator are ca scop sa va ajute la achizitionarea celei mai bune case de marcat, care sa va ajute in gestionarea afacerii dumneavostra si care sa coste direct proportional cu cerintele dumneavoastra in legatura ea. Cu alte cuvinte, o sa incercam sa va indrumam astfel incat sa alegeti o casa de marcat exact pentru ce aveti nevoie si sa nu cheltuiti bani inutil, pe o casa de marcat sofisticata, dar care are aplicatii si functii care nu va sunt necesare.
Casa de marcat este in primul rand un mijloc de colectare a platii pentru majoritatea comerciantilor. Cu toate acestea, intre modele exista diferite niveluri de complexitate si au multe caracteristici pe care le presupun.
Ce este o casa de marcat?
O casa de marcat este un dispozitiv conceput pentru a inregistra si a factura cumparaturile unui client. Cu toate acestea, cele mai multe aparate moderne, cum ar fi cazul caselor de marca cu touch, au caracteristici mai avansate, cum ar fi managementul inventarului, bonuri de depozitare, de vanzare, contabilitate de gestiune, managementul punctelor de loialitate, etc.
Inainte de a ne orienta catre evolutiile moderne ale caselor de marcat, trebuie sa ne uitam la functiile sale de baza. In general sistemele POS au o tastatura, un calculator, o imprimanta si un sertar de bani si sunt sprijinite de un vanzator sau un casier. Pentru client, casa de marcat imprima o chitanta, dovada a tranzactiei, dar este utila si pentru comerciant pentru ca introduce vanzarile in contabilitate. Initial, sertarul de numerar a fost proiectat pentru a preveni furtul de bani de catre angajati.
Daca va intrebati cum anume va poate ajuta o casa de marcat in procesul vanzarii, veti constata ca in momentul utilizarii sale se reduce timpul de asteptare pentru clienti, se gestioneaza mai usor inventarul, se pregatesc facturile si li se ofera bonurile clientilor intr-un mod rapid.
Clasificarea caselor de marcat
In acest moment, pe piata exista trei tipuri de case de marcat ieftine: case de marca numerice (tipul de casa de marcat cea mai rudimentara), case de marcat alfanumerice (acestea sunt un terminal POS relativ mai sofisticat, care are trei functii principale: de incasare, de introducere manuala a produselor si de raportare a gestiunii) si case de marcat digitale (sau moderne, acestea sunt cele mai in voga. Seamana cu un calculator, dar au o dimensiune mai compacta si doar cu o atingere indeplineste toate functiile unei case de marcat numerice sau alfanumerice).