Cum sa alegeti un azil de batrani?

Aveti o cunostinta care are nevoie de ajutor in gasirea unui azil de batrani? Trebuie sa stiti ca aceasta este o decizie dificila, care poate avea consecinte importante in viata celui care urmeaza sa mearga in acest loc. Acest lucru implica, in primul rand, o schimbare majora in viata de zi cu zi a persoanei in varsta. Din acest motiv, este nevoie sa analizati foarte bine locul respectiv si sa aveti convingerea ca va putea sa se integreze acolo. De asemenea, trebuie sa corespunda si din punct de vedere al nevoii de ingrijire, in special daca persoana in varsta are probleme medicale care sa necesite o ingrijire speciala.

ingrijireAstfel, este foarte important ca inainte sa alegeti azilul de batrani sa va rezervati timp pentru a gasi locul corespunzator nevoilor persoanei, in functie de starea sa fizica si psihica. Trebuie sa va ganditi daca vreti sa fie un azil de batrani de stat sau privat, daca trebuie sa fie pentru persoane care sufera de Alzheimer, etc.
Pentru a gasi locul potrivit, daca persoana in varsta este in masura, cel mai bine ar fi sa discutati cu ea ce anume si-ar dori si ce are nevoie, astfel incat sa ii fie usor sa locuiasca acolo si sa nu sufere o trauma. Inscrierea unei persoane la un azil poate fi o chestiune foarte delicata, pe care daca nu o gestionati in mod corespunzator poate sa se transforme intr-o schimbare extrem de dificila.

De asemenea, este important sa vedeti si care sunt conditiile, pentru ca nu toate azilele de batrani arata bine si nu toate pot oferi servicii de calitate. Nu aveti siguranta unor conditii deosebite nici macar la un azil de batrani privat, de aceea este bine sa faceti cateva cercetari, sa vedeti incaperile si asistenta care se ofera, iar dupa aceea sa mai cereti si cateva pareri. Este important sa stiti ca este un azil de batrani care are grija de persoanele in varsta inscrise acolo, li se ofera mancarea si medicamentele la timp, beneficiaza de asistenta medicala in permanenta si are personal calificat in ingrijirea batranilor.

Un alt element care conteaza, dar care nu ar trebui sa stea la baza deciziei, este pretul. Este adevarat ca acesta este pe masura conditiilor si a serviciilor oferite, dar acesta nu trebuie sa va determine sa il alegeti pe cel mai ieftin indiferent de conditii, mai ales daca persoana care urmeaza sa mearga acolo a ocupa un loc important in viata dumneavoastra.

Pentru a va convinge de calitatea serviciilor oferite nu ezitati sa faceti vizite cat mai dese persoanei varstnice pe care ati inscris-o la azilul de batrani, mai ales ca acest lucru ii va face bine si ei.